Держкомтелерадіо склав список винних в інформаційній війні - заява

Держкомтелерадіо склав список винних в інформаційній війні - заява

Укрінформ
Провина за інформаційну агресію проти України та її жахливі наслідки лежить не тільки на керівниках російських телеканалів, які впродовж тривалого часу у традиціях геббельсівської пропаганди спотворюють реальність - передусім вона на кремлівських чиновниках, причетних до формування і реалізації такої інформаційної політики.

Таке переконання висловлене у заяві, підписаній директором департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо України Богданом Черваком і поширеній прес-службою комітету.

Читайте також: Путінська Росія: ефект келиха шампанського

"Більшість російських ЗМІ перебувають в абсолютній залежності від кремлівської влади, а тому саме ця влада відповідальна за кров, численні руйнування та страждання простих людей. Підтримуючи застосування санкцій та обмежувальних заходів до власників і керівників російських телеканалів-агресорів, Держкомтелерадіо України також вважає за необхідне аналогічні санкції і заходи вжити до державних чиновників РФ, які опікуються інформаційною сферою, а точніше пропагандою насильства і ненависті стосовно України.

Зокрема, мають забути дорогу в Україну Олексій Громов, перший заступник керівника адміністрації президента РФ; Владислав Сурков, помічник президента РФ; Дмитро Пєсков, прес-секретар президента РФ; Павло Зенькович, начальник управління зв'язків з громадських проектів адміністрації президента РФ; Микола Никифоров, міністр зв'язків та масових комунікацій РФ; Михайло Сеславинський, керівник федерального агентства з друку та масових комунікацій РФ.

Також треба не забути про відщепенця і зрадника українського народу, так званого «міністра внутрішньої політики, інформації та зв'язків республіки Крим» Дмитра Полонського", - підкреслюється у заяві.

Читайте також: Жителів Донбасу просять скаржитися, якщо Кисельов лізе в мозок

Відповідне подання Держкомтелерадіо України вже зробив до Комітету з питань застосування санкцій до осіб, що підтримують та фінансують тероризм в Україні.

Водночас комітет звертається до громадян України з проханням надавати інформацію щодо інших осіб, які мають прямий чи опосередкований стосунок до розпалювання у ЗМІ міжнаціональної ворожнечі, закликів до війни та посягань на територіальну цілісність і незалежність Української держави.

Ця інформація буде передаватися правоохоронним та іншим державним органам для реагування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-