Україна вже має сили спецоперацій

Україна вже має сили спецоперацій

Укрінформ
Українська армія вже має де-факто сили спецоперацій, які здатні виконувати найскладніші завдання, зокрема, саме вони звільнили без втрат місто Дзержинськ, натомість знищивши багато терористів.

Про це в прямому ефірі "Шустер Live" заявив міністр оборони України Валерій Гелетей, передає кореспондент Укрінформу.

"Коли мене призначали на посаду міністра оборони, я мав довгу розмову з Президентом України, в оточенні експертів, які знаються на війні, і мені було одним з перших завдань - це створення сил спеціальних операцій в українській армії. І я вам скажу, що юридично їх ще немає, але фактично на сьогоднішній день вони воюють", - сказав він.

Читайте також: Порошенко розкрив нову тактику знищення терористів

За словами міністра оборони, сили спецоперацій, зокрема, були задіяні під час звільнення від терористів міста Дзержинськ.

"Це було таким важким містом, перед тим, як підходити до Горлівки. І за допомогою сил спецоперацій це місто було взято під контроль. Була знищена техніка, велика кількість терористів", - заявив Гелетей.

При цьому, що найголовніше, жоден український спецназівець не був вбитий. "Так, були поранення, були три контузії, але всі живі і здорові. Це я говорю для чого - що українська армія навчилася воювати", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-