Вашингтон підтримав рішення Києва щодо продовження АТО

Укрінформ
Сполучені Штати підтримують рішення керівництва України щодо завершення режиму припинення вогню та відновлення українськими силами активної фази АТО на Сході України.

Про це зазначила під час брифінгу в вівторок у Вашингтоні заступник речника Державного департаменту США Марі Харф, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Так, ми підтримуємо це", - підтвердила представник держдепу, відповідаючи на запитання репортерів.

У цьому контексті Харф пояснила журналістам, що українські сили мають обов'язок обороняти свою територію та людей від наступу та агресії озброєних проросійських сепаратистів. Характеризуючи роль Москви в цьому процесі, вона зауважила: "Ми думаємо, що російський уряд значною мірою причетний до підтримки сепаратистів".

Читайте також: Домовленість щодо України зірвалася в останню мить - Штайнмайєр

Водночас Харф наголосила, що українські військові демонструють стриманість під час активної фази АТО.

Представник держдепу також поінформувала, що держсекретар США Джон Керрі напередодні обговорив по телефону це та інші питання з Президентом України Петром Порошенком.

"Вони говорили про ситуацію в Україні та припинення вогню. Керрі також висловив підтримку США народові України та зусиллям українського уряду з підтримання правопорядку, привітав прихильність українського лідера просувати мирний план, включаючи зусилля щодо амністії, децентралізації влади, політичного діалогу", - наголосила Харф.

Читайте також: ЄС вирішить питання по санкціях щодо РФ наступного понеділка

За її словами, представники двох країн також коротко обговорили питання того, "що західні партнери могли б ще зробити, щоб натиснути на Росію, аби вона припинила підтримувати сепаратистів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-