Російська агресія підриває довіру інвесторів в усьому регіоні - Лагард

Російська агресія підриває довіру інвесторів в усьому регіоні - Лагард

Укрінформ
Нестабільна ситуація, викликана агресією Росії проти України, а також економічні обмеження, які поступово вводить Захід до РФ, можуть мати негативний економічний вплив, насамперед, на країни регіону.

Про це розповіла директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард в інтерв'ю кіпрському виданню Phileleftheros, передає кореспондент Укрінформ.

"Геополітичні тертя між Україною і Росією, можливо, мають свій вплив на деякі країни з економікою, що розвивається, а також на сусідні держави, та, звичайно ж, безпосередньо на економіки України і Росії. Головним чином, це відбувається через можливий підрив довіри інвесторів", - висловила думку керівник Фонду.

Вона спрогнозувала, що такі тенденції відчуватимуться, насамперед, у безпосередній географічній близькості до України і РФ.

Для інших європейських держав, враховуючи, що Росія постачає близько третини природного газу в Європу, загрозу можуть становити перебої з поставками блакитного палива. Якщо це матиме тривалий характер, негативний вплив відчують у Європі як виробники, так і на споживачі, зазначила глава МВФ.

Крістін Лагард звернула окрему увагу на економічну залежність Кіпру від ситуації, оскільки він має глибокі торговельні та інвестиційні зв'язки з Росією. "Уповільнення темпів економічного зростання та зниження курсу валюти в Росії, а також репатріація російських компаній може негативно позначитися на туризмі та послугах на Кіпрі, що, своєю чергою, може зашкодити відновленню економіки", - підкреслила вона.

Водночас Лагард зазначила, що поки у Фонді не побачили жодного негативного впливу, однак Фонд стежить за розвитком подій.

Варто зауважити, що директор-розпорядник МВФ дала інтерв'ю кіпрській газеті два тижні тому, втім у Фонді вирішили, що відповіді Лагард залишаються актуальними й сьогодні, зазначає кореспондент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-