Сепаратисти оголосили своїм український суднобудівний завод

Сепаратисти оголосили своїм український суднобудівний завод

Укрінформ
Депутати так званої держради Криму ухвалили рішення про націоналізацію суднобудівної компанії «Море» у Феодосії, яка випускає як військові, так і цивільні судна на повітряній подушці і на підводних крилах.

Рішення про це було оголошене в середу, передає кореспондент Укрінформу.

«Власністю Республіки Крим є: рухоме і нерухоме майно відкритого акціонерного товариства «Суднобудівна компанія «Море» у складі необігових і обігових активів», - йдеться в рішенні.

За перше півріччя минулого року ВАТ "Феодосійська суднобудівна компанія "Море", що входить до складу ДК "Укроборонпром", отримало 184,8 млн. гривень чистого прибутку - в 22 рази більше, ніж за весь 2012 рік.

Істотне зростання економічних показників діяльності пов'язане, насамперед, з успішним виконанням контракту з будівництва для ВМС Китаю десантних кораблів на повітряній подушці проекту 958 типу «Зубр». При цьому підприємство мало намір диверсифікувати ринок збуту продукції шляхом освоєння цивільної продукції.

ВАТ "Феодосійська суднобудівна компанія "Море" спеціалізується на військовому і цивільному суднобудуванні, зокрема, створенні військових і цивільних катерів, суден на підводних крилах з легких сплавів, суден на повітряній подушці.

Значну частину продукції складають військові кораблі і багатоцільові катери. Це - протичовнові кораблі на підводних крилах (КПК) проекту "Сокіл", швидкохідні патрульні катери проектів "Гриф", "Кондор", їх модифікації, а також кораблі на повітряній подушці різного призначення, зокрема, малий десантний корабель амфібійного типу "Зубр", який не має аналогів у світі.

Зі стапелів "Моря" зійшли такі відомі судна на підводних крилах, як "Ракета", "Комета", "Восход", "Циклон" і "Олімпія". Їх загальна кількість становить 40% серед суден подібного типу в світі.

Теплоходи "Комета", побудовані в кінці 1960-х - початку 1970-х років, експлуатуються донині в Німеччині, Греції, на Кубі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-