Антимонопольний комітет блокує закупівлю бронежилетів - Коваль

Антимонопольний комітет блокує закупівлю бронежилетів - Коваль

Укрінформ
В.о. міністра оборони Михайло Коваль каже, що Антимонопольний комітет блокує процес закупівлі бронежилетів для української армії.

Про це він заявив під час виступу у Верховній Раді, передає кореспондент Укрінформу.

«Хочу повідомити, що якщо ми зустрічали компанію і мали тільки 1213 бронежилетів... То на даний момент вже 14 тисяч бронежилетів. Це українські бронежилети, які відповідають відповідним вимогам... Але на даний момент мі відчуваємо великий спротив щодо закупівлі бронежилетів», - сказав Коваль.

Читайте також: В зону АТО потрапили підробні бронежилети

Водночас в.о. міністра оборони зауважив, що на даний момент Збройні сили України замовили 28 тисяч бронежилетів за ціною 4120 грн за штуку, але Антимонопольний комітет заблокував цю закупівлю.

«Але на даний момент я отримую інформацію про те, що рішення вищої адміністративної колегії Антимонопольного комітету від 18 червня на підставі скарги товариства «АРЕС» призупинила процедуру закупівлі. Розгляд скарги призначений на 26 червня», - сказав Коваль.

Читайте також: Під Красним Лиманом загинули 12 десантників

Він пояснив, що ця компанія «брала участь у переговорах 13 травня цього року щодо закупівлі бронежилетів та запропонувала здійснювати поставки за ціною одного бронежилета 17600 грн. «А тепер Антимонопольний комітет зупинив закупівлю, і ми кожного дня не доотримуємо бронежилети», - обурився Коваль.

Спікер Олександр Турчинов одразу ж попросив генерального прокурора негайно провести перевірку й посадити за грати того співробітника АМКУ, який блокує закупівлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-