Меркель прийняла Порошенка у Берліні

Меркель прийняла Порошенка у Берліні

Укрінформ
Канцлер Німеччини Ангела Меркель у четвер ввечері прийняла у своєму відомстві в Берліні новообраного Президента України Петра Порошенка.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в ФРН.

"Це для нас велика честь, і ми раді тому, що новообраний український Президент завітав до нас сьогодні на шляху в Нормандію", - заявила журналістам глава німецького уряду перед початком зустрічі.

Вона вкотре привітала проведення "вільних та чесних" президентських виборів в Україні, а також той факт, що українці прийняли «мудре рішення», зробивши можливим обрання глави держави вже в першому турі голосування.

За словами Меркель, на нового українського Президента очікують «багато завдань», і Німеччина буде готова допомогти на цьому шляху.

Водночас, вона вказала на важливість підтримки Росії процесу стабілізації в Україні. «Ми сьогодні говоритимемо про те, які кроки очікуються від Росії, аби цей шлях (стабілізації – ред.) став успішним», - додала вона.

Петро Порошенко, у свою чергу, заявив, що Київ цінує «тверду» позицію Німеччини, а також інших країн Заходу щодо збереження суверенітету та територіальної цілісності України та засудження анексії Криму і участі Росії у дестабілізації ситуації на сході країни, куди, за його словами, відправляються «озброєні терористичні групи». Україна, додав він, «платить дуже високу ціну життям цивільних та військових, які намагаються відновити право і порядок на території Донецької та Луганської областей».

«Ми впевнені в тому, що цей курс Росії сьогодні є очевидно шкідливим для обох країн, і в Росії це почали розуміти», - підкреслив Порошенко. Він зазначив, що після його інавгурації відкриваються нові «можливості», які потрібно використати. «І Ваша підтримка, пані канцлер, тут потрібна як ніколи», - додав політик.

Новообраний український лідер подякував німецькому урядові за підтримку євроінтеграційних прагнень України та модернізації країни. За його словами, Київ та Берлін продовжуватимуть працювати над реалізацією спільних в Україні програм, спрямованих на боротьбу з корупцією, побудову незалежної судової гілки влади, реформування Конституції, децентралізацію влади тощо.

Нагадаємо, 6 червня у Франції новообраний Президент України Петро Порошенко візьме участь в урочистостях з нагоди 70-річчя висадки союзників антигітлерівської коаліції в Нормандії. Для нього це буде третя після Варшави і Берліна зарубіжна поїздка після підбиття підсумків президентських виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-