УГКЦ має намір боротися лише за душі вірних - проректор УКУ Мирослав Маринович

УГКЦ має намір боротися лише за душі вірних - проректор УКУ Мирослав Маринович

Укрінформ
Українська греко-католицька церква буде боротися не з опонентами, а лише за душі своїх вірних

Українська греко-католицька церква буде боротися не з опонентами, а лише за душі своїх вірних.

Про це заявив, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, проректор Українського католицького університету Мирослав Маринович.

«Релігійна свобода, задекларована в державі, дає право на існування не тільки «основних» церков, але і їх опонентів. Тому справлятися із проблемою розкольництва, яка з'явилась в УГКЦ під знаменами секти Догнала, потрібно релігійними засобами, дбаючи про духовні потреби вірян. Якщо люди будуть задоволені своєю церквою, вони не підуть до іншої», - зазначив Маринович.

За його словами, секта Догнала, яка закидує урядові інстанції листами проти УГКЦ, - це проект, спрямований на розкол і внесення сум'яття у життя і діяльність української церкви. Вона з'явилась на арені релігійного життя тоді, коли греко-католицька церква після багаторічних гонінь відродила свої інституції - храми, монастирі, семінарії, університет. І не випадково сектанти вибрали для себе абревіатуру, яка лише однією літерою відрізняється від УГКЦ.

Як повідомляв Укрінформ, секта догналітів - Українська правовірна греко-католицька церква (УПГКЦ) - незареєстрована, офіційно не визнана релігійна структура, що діє в Україні також під назвами: «Підгорецькі отці», «група Догнала», «догналівці», «догналіти», «секта Догнала». 14 серпня 2009 року Державний комітет України у справах національностей і релігій офіційно відмовив «підгорецьким монахам» у реєстрації Правовірної греко-католицької церкви.

Незважаючи на свою нелегальність, догналіти влаштовують богослужіння і хресні ходи у Львові, столиці та в інших містах і навіть закликають сусідню державу втрутитися у ситуацію в Україні.

Одним з останніх скандальних випадів догналітів стали листи та звернення до Мінкульту, реагуючи на які, міністерство й направило до глави УГКЦ листа, що викликав резонанс у ЗМІ та суспільстві. про ці численні звернення заявив директор департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури Михайло Мошкола у коментарі представникам ЗМІ. За його словами правовірні (УПГКЦ) "надають надзвичайно багато інформації стосовно діяльності Української греко-католицької церкви". "Ми не маємо права перевіряти достовірність тієї чи іншої інформації, але вона надходить кожного дня. На підставі цих звернень, яких уже є ціла тека, був направлений лист", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-