Урядовий контактний центр: Якість автомобільних доріг - запорука безпеки руху на автотранспорті

Урядовий контактний центр: Якість автомобільних доріг - запорука безпеки руху на автотранспорті

Укрінформ
Дороги загального користування є складовою Єдиної транспортної системи України. Проте якість покриття цих доріг залишає бажати кращого

Автомобільні дороги загального користування є складовою Єдиної транспортної системи України і задовольняють потреби суспільства в автомобільних пасажирських і вантажних перевезеннях. Проте якість покриття цих доріг залишає бажати кращого.

Зокрема, за словами Президента України Віктора Януковича, на сьогодні вже намічено програму будівництва місцевих доріг, але поки що "ті шляхи старі, які є, ми повинні привести в належний стан, а потім будемо будувати нові".

Як повідомили в Управлінні взаємодії із громадськістю Урядового контактного центру (Центр), впродовж поточного року зареєстровано понад 3 тисячі 600 звернень з питань функціонування дорожнього господарства.

"Переважно звернення стосувалися незадовільного стану дорожнього покриття та ремонту доріг. Більшість таких звернень надійшли від жителів Донецької, Київської та Одеської областей. Заявники також зверталися з проханням обмежити рух вантажного автотранспорту у межах населених пунктів та забезпечити регулювання дорожнього руху. Зареєстровані скарги на незадовільну роботу світлофорів та відсутність попереджувальних дорожніх знаків", - поінформували у Центрі.

Такі звернення переважно розглядалися Державним агентством автомобільних доріг України (Укравтодор), їх територіальними органами та органами місцевого самоврядування. У більшості відповідях Укравтодор зазначав про позитивне вирішення питання, про надання доручення виконати ремонт доріг тим чи іншим підпорядкованим територіальним органам, зокрема з розчищення від снігу населених пунктів, ліквідування ямковості на проміжках автомобільних доріг після зимового періоду тощо.

Житель Закарпатської області звернувся з проханням провести ремонт місцевої ділянки автомобільної дороги "Київ-Чоп". За його словами, після зимового періоду дорога знаходиться у незадовільному стані, асфальтне покриття майже відсутнє. Державним агентством автомобільних доріг повідомлено, що ямковий ремонт зазначеної ділянки дороги завершено.

Від жительки с.Лисиничі Пустомитівського району Львівської області надійшло прохання розчистити від снігових заметів вулицю Львівську. Звернення розглядалося районною держадміністрацією, дороги в селі були розчищені від снігу, що підтверджено зворотним зв'язком.

Мешканець смт.Криве Озеро Кривоозерського району Миколаївської області неодноразово звертався на урядову телефонну "гарячу лінію" з проханням провести ремонтні роботи асфальтового покриття автомобільної дороги смт.Криве Озеро - с.Михалкове. Укравтодор повідомив заявникові, що на вказаній дорозі виконані першочергові заходи з поліпшення умов проїзду та безпеки руху, нова ямковість ліквідовуватиметься по мірі її виникнення. Зворотним зв'язком підтверджено, що питання вирішено і зареєстровано від заявника подяку.

Мешканець Херсона звернувся на урядову телефонну "гарячу лінію" стосовно ремонту автодороги по вул.Тираспольській. У відповіді за підписом першого заступника міського голови повідомлялося про здійснення необхідних ремонтних робіт, що підтверджено зворотним зв'язком.

Житель Маріуполя Донецької області звернувся з приводу необхідності ремонту дорожнього покриття поблизу будинку №160 по вул.Шевченка. Звернення розглядалося виконкомом міської ради, після чого ремонт дороги було здійснено, що підтверджено зворотним зв'язком.

Мешканець села Першотравневого Нікопольського району Дніпропетровської області звернувся з проханням встановити дорожні знаки небезпечного повороту на проміжку об'їзної дороги від с.Чкаловка до с.Першотравневого та на об'їзній дорозі неподалік с.Чкаловка. Укравтодором поінформовано, що філією "Нікопольський РАД" було встановлено дорожні знаки "Небезпечний поворот" між населеними пунктами Першотравневе та Чкаловка на ділянці автодороги "Високе-Новоіванівка-Чкаловка", що підтверджено зворотним зв'язком.

Жителька села Трудолюбівка Вільнянського району Запорізької області звернулася з проханням також встановити дорожній знак про небезпечний поворот біля її будинку, оскільки вздовж повороту - обрив 8м і систематично трапляються ДТП. Державним агентством автомобільних доріг повідомлено, що вздовж небезпечного повороту встановлено три дорожні знаки, які позначають напрямок повороту. Заявниця розглядом звернення задоволена, що підтверджено зворотним зв'язком.

Заявниця із Дніпропетровська поскаржилася, що на проїзній частині автодороги колодязь не прикрито каналізаційним люком. Після звернення заявниці на урядову телефонну "гарячу лінію" питання було вирішено, що підтверджено зворотним зв'язком.

Житель Львова звернувся щодо відновлення роботи світлофору на вулицях Городоцькій та Шолом-Алейхема. За інформацією міської ради, функціонування світлофорного об'єкту відновлено КП "Львівавтодор", що підтверджено зворотним зв'язком.

Загалом за період з 1 до 8 листопада 2013 року на урядову телефонну "гарячу лінію" та через Інтернет звернулися 14 тис. 114 заявників.

Урядова телефонна "гаряча лінія" працює за номером: 0-800-507-309, з понеділка по п'ятницю з 8 до 21 години, в суботу - з 8 до 19 години, крім неділі та святкових днів. Дзвінки зі стаціонарних телефонів у межах України - безкоштовні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-