Отримати паспорт громадянам України допомагає урядова телефонна «гаряча лінія» - Урядовий контактний центр

Отримати паспорт громадянам України допомагає урядова телефонна «гаряча лінія» - Урядовий контактний центр

Укрінформ
Громадяни звертаються на урядову «гарячу лінію» з проханням допомогти отримати паспорт громадянина України і закордонний паспорт

Громадяни звертаються на урядову телефонну «гарячу лінію» з проханням допомогти отримати паспорт громадянина України чи паспорт громадянина України для виїзду за кордон та проїзного документа дитини.

Як повідомили Укрінформу в Управлінні взаємодії з громадськістю Урядового контактного центру (Центр), з початку поточного року на урядову телефонну «гарячу лінію» надійшло 563 звернення з питань, пов’язаних із видачею вказаних документів.

«Активність надходження звернень з питань видачі паспорта громадянина України, а також паспорта громадянина України для виїзду за кордон та проїзних документів дитини зросла у липні поточного року. Порівняно з відповідним періодом минулого року кількість зареєстрованих звернень збільшилась у 2,7 раза. Надходили вони майже з усіх областей України», - поінформували у Центрі .

Звертаючись на урядову телефонну «гарячу лінію» та через веб-сайт Центру, громадяни просили допомоги у вирішенні різноманітних питань, пов’язаних із видачею паспортів. Звернення з таких питань надсилалися фахівцями Центру для розгляду Державній міграційній службі України.

Так, житель м. Ніжин Чернігівської області звернувся з проханням допомогти виправити помилку в його паспорті, що була допущена працівником територіального підрозділу Державної міграційної служби м. Ніжина, без проведення повторної оплати. Управлінням Державної міграційної служби в Чернігівській області надані роз’яснення, що за обмін паспорту громадянина України, в разі допущення співробітниками помилки під час його заповнення, у випадку безпосереднього звернення до територіального підрозділу Державної міграційної служби України будь-які платежі за оформлення нового паспорту не сплачуються. Також повідомлено, що Ніжинським міським відділом Управління ДМС України в Чернігівській області заявнику оформлено паспорт громадянина України без будь-яких додаткових платежів. Під час здійснення зворотного зв’язку заявник повідомив, що протягом семи днів йому було оформлено новий паспорт без додаткової сплати. Від нього зареєстровано подяку за надану допомогу.

Заявниця з с.Воскресенівка Васильківського району Дніпропетровської області звернулася з проханням посприяти в отриманні її онуком паспорта громадянина України та повідомила, що вони зверталися до територіального підрозділу Державної міграційної служби у смт Васильківка, але питання залишається невирішеним. Головним управлінням ДМС України у Дніпропетровській області повідомлено, що онук заявниці звернувся до Васильківського районного сектору Головного управління ДМС України в Дніпропетровській області з письмовою заявою про видачу паспорта громадянина України, якому у визначений законодавством термін було оформлено паспорт громадянина України.

Житель м.Чернівці звернувся з проханням сприяти в отриманні закордонного паспорта та повідомив, що всі необхідні документи подав до територіального підрозділу Державної міграційної служби у м.Чернівці, але отримав відмову у зв'язку з тим, що раніше був засуджений. Управлінням ДМС України в Чернівецькій області повідомлено, що на підставі поданих документів йому було видано паспорт громадянина України для виїзду за кордон.

Заявник (завуч спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи Олімпійського резерву зі стрибків на лижах з трампліну та лижного двоборства) з м. Кременець Тернопільської області поскаржився, що станом на 23 травня 2013 року Кременецьким міським відділом Управління ДМС України в Тернопільській області не виготовлено проїзні документи на виїзд до Польщі на чотирьох вихованців школи, посилаючись на відсутність бланків. Заявник висловив прохання сприяти у прискоренні виготовлення документів, оскільки діти мають вирушити до Польщі на міжнародні змагання. Управлінням Державної міграційної служби України в Тернопільській області повідомлено, що членам молодіжної збірної команди України виготовлено проїзні документи для виїзду за кордон. Під час зворотного зв’язку заявник підтвердив, що проїзні документи для виїзду за кордон діти отримали вчасно.

Як відомо, кияни з початку серпня поточного року мають можливість оформити та отримати паспорт громадянина України та паспорт громадянина України для виїзду за кордон у Центрі надання адміністративних послуг м. Київ. Це спільна ініціатива Київської міської державної адміністрації та Державної міграційної служби України.

Загалом з 2 по 9 серпня на урядову телефонну «гарячу лінію» та через Інтернет звернулося 10 тисяч 881 заявник.

Урядова телефонна «гаряча лінія» працює за номером: 0-800-507-309, з понеділка по п'ятницю з 8 до 21 години, в суботу – з 8 до 19 години, крім неділі та святкових днів. Дзвінки зі стаціонарних телефонів у межах України - безкоштовні.

Адреса веб-сайту Урядового контактного центру – www.ukc.gov.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-