Вища рада юстиції пропонує звільнити суддів, які відпустили на волю депутата-вбивцю

Укрінформ
Вища рада юстиції внесе подання про звільнення двох суддів Довгинцівського районного суду міста Кривий Ріг Дніпропетровської області, які призначили умовне покарання за вбивство колишньому дніпропетровському депутатові Олександру Тарану

Вища рада юстиції внесе подання про звільнення двох суддів Довгинцівського районного суду міста Кривий Ріг Дніпропетровської області, які призначили умовне покарання за вбивство колишньому дніпропетровському депутатові Олександру Тарану.

Про це повідомляє прес-служба Вищої ради юстиції.

«Вища рада юстиції внесе подання про звільнення Козака Андрія Володимировича та Середньої Наталії Григорівни з посад суддів Довгинцівського районного суду міста Кривий Ріг Дніпропетровської області за порушення присяги. Йдеться про дії вказаної колегії суддів під час розгляду кримінальної справи за обвинуваченням колишнього депутата Софіївського району Дніпропетровської області Тарана О.С. та винесення у ній вироку від 21 березня 2012 року», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 2 роки тому через сварку Олександр Таран з незареєстрованого автомата Калашникова розстріляв у власному будинку 25-річного Олександра Югая. Це сталося на очах у дружини і дитини останнього. Довгинцівський райсуд Дніпропетровської області кваліфікував дії Тарана як "перевищення меж необхідної самооборони" і присудив йому 2 роки умовно.

Апеляційний суд Дніпропетровської області 3 липня 2012 року скасував вирок Довгинцівського райсуду та призначив Тарану покарання у вигляді 14 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-