На 36 скарг про катування в міліції припадає одна порушена кримінальна справа

Укрінформ
На кожні 36 звернень громадян про катування в міліції припадає одна порушена кримінальна справа проти правоохоронців, які у ході досудового слідства застосували насильство для отримання доказів

На кожні 36 звернень громадян про катування в міліції припадає одна порушена кримінальна справа проти правоохоронців, які у ході досудового слідства застосували насильство для отримання доказів.

Такі дані навів у виступі на "круглому столі" на тему: "Незворотність покарань в контексті нового КПК" представник Генпрокуратури Павло Павлюк, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

"Загалом до органів прокуратури з початку року надійшло 3607 звнерень (про катування в міліції. - Авт.). З них у приблизно 100 випадках порушено кримінальні справи, у 3,5 тис. відмовлено", - сказав П.Павлюк.

Він також поінформував, що органи прокуратури цього року направили до суду 36 кримінальних справ, пов'язаних із застосуванням насильства до громадян співробітниками органів внутрішніх справ, стосовно 75 осіб. З них 23 колишніх співпробітники МВС перебувають під вартою.

Коментуючи ці дані, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська зазначила, що роботу органів прокуратури можна було б вважати ефективною, якби за всіма справами, порушеними за фактами катувань, були виправдані ті, проти кого застосовувалося насильство для отримання доказів. "Адже невідомо, що ще буде в суді, бо 100 кримінальних справ - це ж не означає, що буде 100 виправдальних вироків", - зазначила омбудсман.

Надія Юрченко, КИЇВ. 11 жовтня 2012 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-