Що там з Вашою мотивацією?

Що там з Вашою мотивацією?

Укрінформ
Друзі, ми знаємо, що час від часу на Вас може нападати прокрастинація і тоді ніяка вмотивованість не допоможе. Ми хочемо відновити Вашу процездатність і нагадати Вам, навіщо Ви все таки мусите вчити англійську!

1. Для початку запитайте себе “Чи справді мені потрібна іноземна мова і яка була моя початкова мета?”. Якщо Ваші обставини змінились, то знайдіть нову ціль вивчення мови, адже це основа успіху будь-якого заняття.

2. Відштовхуючись від Вашої мети, визначте який саме рівень володіння мовою Вам потрібен. Наприклад, для подорожей Вам знадобиться середній рівень англійської, тоді як для професійного використання - вище середнього. Тоді залежно від цього рівня Ви можете встановити для себе дедлайн виконання завдання, а саме вивчення англійської. Ми наведемо Вам приблизні дані, отримані з міжнародних досліджень, з орієнтовною кількістю годин, які потрібні для опанування конкретного рівня англійської:

Beginner/Elementary (до 1500 слів) - 90-100 годин

Pre-Intermediate (1500-2000 слів) - 180-200 годин

Intermediate (2750-3250 слів) - 350-400 годин

Upper - Intermediate (3250-4000 слів) - 500-600 годин

Advanced (3750-4500 слів) - 700-800 годин

Proficiency (4500-5000 слів) - 1000-2000 годин

До прикладу, на даний момент у людини нульовий рівень і вона хоче досягти Intermediate, на який потрібно 350-400 годин. Припустимо, що вона може виділяти щодня по 1 годині на заняття, тож їй знадобиться  1 рік для опанування цього рівня.

3. Уявіть, як англійська змінить Ваше життя. Тобто фактично візуалізуйте свою ціль. Це також може бути пов’язано не лише з кінцевою метою вивчення англійської, а просто бути супутніми перевагами знання англійської. Наприклад, Ви зможете дивитись фільми мовою оригіналу та розуміти англомовні пісні. Перелік цих речей буде підбадьорювати Вас у моменти труднощів.

4. Розділяйте Ваші завдання на міні-цілі. Припустимо, у Вас є велика мета вивчити англійську на рівень Advanced, проте немає сенсу досягати її зразу - краще поставити собі маленькі завдання і досягати їх щомісяця. Так Ви відчуватимете задоволення собою та бачитимете результат своєї роботи.  

5. Додавайте приємні дрібниці у процес вивчення мови. Наприклад, зберіть історії успіху інших людей та надихайтесь ними, вчіть англійську у своєму улюбленому кафе, а ще привийте собі любов до англійської через музику, літературу чи культуру.

Надихайтесь ідеями та вчіть англійську із задоволенням!

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-