Як запам’ятати вдвічі більше іноземних слів?

Як запам’ятати вдвічі більше іноземних слів?

Укрінформ
Втомились від всіх цих магічних способів за 10 хвилин вивчити англійську? Ми Вам пропонуємо справді дієвий метод, який може і не дасть Вам миттєвого результату, але слугуватиме надійним допоміжним засобом у вивченні мови! Заінтриговані? 

Англійська за допомогою асоціацій. Що це, як це, як працює?Метод фонетичних асоціацій виник досить давно – в 70-х роках XX століття завдяки професору Стенфордського університету Р. Аткінсон. У той час вчені посилено намагалися вивчити російську мову, а вона, як відомо, є однією з найважчих мов у світі, тому професор і його студенти намагалися обрати найефективніший спосіб вивчення. Якщо якесь слово з іноземної мови здається складним, то потрібно знайти з рідної мови співзвучне слово і побудувати між цими словами зв’язок – асоціацію.

Пропонуємо вам покроковий алгоритм запам’ятовування іноземних слів:

Ви хочете вивчити слово Upset.

Для початку треба проговорити декілька разів це слово і обрати співзвучне слово з рідної мови. Чим смішніше – тим краще слово запам’ятається.

Upset з англійської перекладається як “розлад”, “засмучення”. Але в українській мові є дуже схоже слово – Абсент, що є алкогольним напоєм. Відразу асоціація,  коли ми засмучуємося, то п’ємо абсент. І це всього 1 відсоток з особистої колекції в Empire English School! Хочете більше? Гортайте вниз!

Слово heel. Що це? Давайте трохи згадаємо історію і одного її персонажа – Ахіллеса. ( “Heel” – Ахілл – вловили співзвучність?) Так от, його слабким місцем була п’ята. Heel з англійської – теж “п’ятка”! Просто, чи не так?

Що заважає вам підібрати асоціації до англійських слів?

Keep it –  тримати, зберігати. Вимова запам’ятати зовсім не важко, так як є схоже слово  в нашій мові – кипить , наприклад, чайник.

Afraid –  боятися. Всім відомий психолог, який вивчав несвідоме та потаємне, що інколи змушувало боятися! Тому –  е, Фрейд!

Necessary –  перекладається як необхідний . До слова necessary теж легко підключити і лексичну  асоціацію: necessary – «несе сарі», тому що сарі – потрібна річ в Індії

І наостанок:

Поради як краще вивчити мову:

1) Чим більше практики, тим краще.

2) Починати вчити від простих слів до складних.

3) Робити поступове навантаження.

4) Вчити по темам або окремо за частинами мови.

5) Ділитися зі своїми друзям , обговорюйте вивчені слова.

6) Розвивайте пам’ять і не тільки англійською.

7) Поставити картинку з необхідним словом на заставку або в якесь інше місце, де Ви будете бачити його регулярно, наприклад навіть в туалет.

8) Практикуйтеся в розмовних клубах, щоб закріпити свої успіхи в англійському!

Застосовуйте наші методи, винаходьте власні та вчіть англійську мову із задоволенням!

Джерело:  http://uaspeaking.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-