20 англійських слів, які з’явились завдяки інтернету

20 англійських слів, які з’явились завдяки інтернету

Укрінформ
Інтернет вже міцно вкорінився у наше життя, тож не дивно, що з його допомогою у нашому лексиконі з’являються нові слова.

Selfie — ось що не потребує пояснення: хто з нас не фотографував сам себе на телефон чи планшет? Українською перекладаємо як просто “селфі”.

Digital hangover (цифрове похмілля) — почуття сорому, коли знайшов в інтернеті “компромат” на себе через учорашній “гарний” відпочинок.

Me time — це словосполучення означає час, витрачений на себе. Вимкніть усі пристрої та дозвольте собі відпочити та розслабитися.

Gloatgram — фотографії в мережі Instagram, які надмірно демонструють життя автора, подорожі або їжу.

Digital detox (цифрова детоксикація) — час відпочинку від соцмереж та Google. Зазвичай, у колі реальних співрозмовників на вулиці або в закладах.

Phone-yawn — коли одна людина дістає мобільний, щоб, наприклад, подивитися на час, через що усі оточуючі люди також дістають свої телефони.

Facepalm — мабуть, усім відоме слово, яке означає легкий ляпас рукою по обличчю для вираження цілого спектру емоцій, від роздратування до розпачу та навіть відрази.

Dreamathon — напевно, усім добре відоме це явище. Коли людина декілька разів вимикає будильник, при чому бачить новий сон до кожного наступного дзвінка.

Phablet — термін, утворений від злиття двох слів: phone і tablet. Означає смартфон, у якого екран більший, ніж у звичайних смартфонів, але все ж не такий великий, як планшет.

Catfishing — коли ви перебільшуєте чи прикрашаєте себе або елементи зі свого життя.

Child supervision — коли діти, які добре розбираються в сучасних гаджетах, допомагають батькам в їхньому використанні.

Pancake people — покоління активних інтернет-користувачів, які на перший погляд знають багато, але насправді усі їхні знання доволі поверхові.

Staycation — злиття двох слів stay (залишатися) + vacation (відпустка). Коли людина у відпустці нікуди не їде, а залишається вдома.

Helicopter parent — так образно описують батьків, які постійно слідкують за своїми дітьми.

Crowdfunding — збір грошей великою кількістю людей, коли кожен платить велику суму.

Bucket list — перелік речей, які ви ніколи не робили, проте обов’язково прагнете зробити.

Stuffocation — злиття двох слів stuff (речі) + suffocation (удушення). Жартівливий термін, який означає величезну кількість речей вдома, від яких стає важко дихати.

Bridezilla — поєднання слів  bride (наречена) и Godzilla. Таким “ласкавим” терміном нагороджують наречених, які під час підготовки весілля стають занадто прискіпливими та роздратованими.

Нехай Ваше навчання буде цікавим та пізнавальним!

Джерело: http://uaspeaking.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-