Покращення розмовної англійської

Покращення розмовної англійської

Укрінформ
Завдяки цим порадам ви легко зможете покращити свої розмовні навички.

1. Говоріть хоч трохи англійською мовою щодня. Щоб найкраще і найшвидше вивчити будь-яку нову мову, варто просто говорити нею. Хоч трохи – як у Вас виходить, а далі все більше і більше.  І не має значення, чи ви знаєте тільки п’ять англійських слів, чи практично вільно володієте нею – спілкування англійською з іншою людиною є найшвидшим, найбільш ефективним методом поліпшення своїх навичок.

Не чекайте, поки почнете «відчувати себе більш впевнено» розмовляючи англійською мовою – ви, ймовірно, досить довго не досягатимете цього рівня. Тому змушуйте себе виходити за межі своєї зони комфорту і починайте говорити англійською ВЖЕ СЬОГОДНІ. Ви будете вражені тим, як швидко поліпшуються ваші розмовні навички.

Знайдіть носія англійської мови, який готовий витратити якийсь час щоб поговорити англійською з вами. Можливо, ви станете в нагоді і йому – запропонувавши в обмін йому спілкування вашою рідною мовою (або іншою, якою володієте добре). Тоді, наприклад, 30 хвилин ви розмовлятимете англійською, 30 хвилин розмовляючи мовою, яку ви вже знаєте. Сервіси для вивчення іноземних мов допоможуть вам знайти співрозмовника.

Якщо ви живете або подорожуєте в англомовній країні, можете добре і легко практикуватись, починаючи прості розмови з людьми, яких зустрічаєте. Кажучи, наприклад, «hello» продавцю або запитуючи дорогу у перехожих.

2 Працюйте над вимовою.

Навіть якщо ви маєте достатній рівень англійської, з хорошою граматикою і великим словниковим запасом, носіям англійської мови може бути дуже важко зрозуміти вас, якщо ви не будете працювати над своєю вимовою.

Правильна, чітка вимова є вкрай важливою, якщо ви дійсно хочете поліпшити свій рівень англійської мови. Звертайте увагу  на те, як носії англійської мови вимовляють певні слова і звуки, і робіть все можливе, щоб скопіювати їх.

Зверніть особливу увагу на будь-які звуки, які вам не знайомі, або, що не існують у вашій рідній мові. Наприклад, деякі люди відчувають труднощі вимовляючи звук «r», як його не існує в їхній рідній мові, в той час як інші люди відчувають труднощі з певними приголосними (наприклад, звук «th»).

Майте на увазі, що вимова деяких англійських слів сильно змінюється залежно від тієї частини світу, де ви її почуєте. Наприклад, американський варіант англійської мови дуже відрізняється від британського варіанту англійської мови. Якщо ви збираєтеся подорожувати або жити в англомовних країнах, то повинні брати до уваги особливості вимови і вживання певних слів при вивченні англійської.

3. Поповніть свій словниковий запас і використовуйте ідіоматичні фрази. Чим ширший ваш словниковий запас і більше англійських фраз ви знаєте, тим буде легше говорити англійською.

Спілкування з носіями англійської мови допоможе вам розвинути лексику і володіння фразами природним чином. Хоча читання, перегляд відео англійською і слухання новин є також корисним.

Після того, як ви дізнаєтесь нове слово або фразу, докладіть зусиль, щоб використати його в реченні – це найкращий спосіб запам’ятати його.

Ще один простий спосіб запам’ятати нові слова в пам’яті, це зробити липкі ярлички для повсякденних предметів домашнього ужитку і поклеїти їх на речі по всьому будинку або квартирі. Тоді кожного разу при використанні чайника або погляду в дзеркало, ви побачите англійське слово для кожної з речей, яке хоч-не-хоч, але змусить запам’ятати себе.

Почніть записник ідіоматичних фраз, що їх  англомовні використовують весь час. Це, наприклад, фрази «дощ з кішок та собак» (raining cats and dogs, сильний дощ), бути на «дев’ятому небі» (бути дуже щасливим) або коли кажуть про щось «шматок пирога» (pies of cake, коли щось дуже легко). Використання цих фраз у вашій мові піднесе ваш рівень англійської мови на декілька ступенів.

4. Відвідуйте навчальні класи або дискусійну групу англійською.

Це ще один чудовий спосіб, щоб включити деякі додаткові англійські розмови у ваше звичне життя: записатися в навчальні або дискусійні групи англійською.

Відвідування навчальних груп англійською – це відмінний спосіб, щоб зосередитися на деяких більш формальних аспектах говоріння англійською. Заняття в групах навчать говорити граматично правильно. Що передбачає правильну структуру речень, відмінювання дієслів і, як правило, забезпечують дуже структурований підхід до вивчення мови.

Відвідування дискусійних груп є більш неформальним і розслабленим способом вивчення англійської мови, де акцент робиться більше на спілкуванні та налагодженні відносин, ніж при розмові «правильною» англійською мовою. Розмова на англійській мові в такій атмосфері допоможе вам почувати себе більш комфортно у спілкуванні англійською з іншими людьми.

Обидва цих способи вивчення мови мають свої плюси і мінуси, тому краще, за можливості, використовувати обидва!

5.  Тримайте словник біля себе. Постійна наявність англійського словника поруч з вами (не важливо це книга,  чи Андроїд-додаток) може бути дуже корисною.

Наявність словник дозволить швидко підібрати або перекласти потрібне слово. Це допоможе вам уникнути багатьох моментів сум’яття, якщо ви раптово забудете потрібне слово під час розмови з англомовним. Все, що вам потрібно зробити, це на мить відірватись, щоб підглянути потрібне.

Окрім попередження появи незручних положень, словник допоможе ще й краще вивчати слова: кожен раз підглядаючи в словник, ви вносите нове слово собі  в пам’ять.

Корисно мати словник і щоб вивчати нові слова протягом дня, коли ви байдикуєте, наприклад, в транспорті або просто за чашкою кави. Ви можете дізнатися додатково 20-30 англійських слів на день, використовуючи цю техніку!  Окрім того, словники-програми мають функцію історії перекладу: час від часу переглядаючи її і повторюючи раніше перекладені слова, ви ще краще їх запам’ятаєте.

Будучи новачком, вам краще почати з англійського словника, який надає переклад-визначення на рідній мові. Однак, як тільки ваші мовні навички покращаться, краще перейти на використання англо-англійського словника, який містить англійські визначення для англійських слів (це Оксфордський словник англійської мови, наприклад. Є в онлайн і в магазинах додатків.)

www.wikihow.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-