Стрілець закликав ООН діяти на всіх рівнях, аби притягнути рф до відповідальності

Стрілець закликав ООН діяти на всіх рівнях, аби притягнути рф до відповідальності

Укрінформ
Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець на конференції ООН з проблем води закликав світову громадськість докласти всіх зусиль для притягнення росії до відповідальності.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це він заявив у п’ятницю під час обговорення цілей десятиліття у межах конференції.

«Я закликаю всі країни, міста, установи, приватний сектор та окремих осіб терміново активізувати свої дії для притягнення російського агресора до відповідальності. Діяти сміливіше, більш інтегровано на глобальному, національному та регіональному рівнях», - наголосив Стрілець.

За словами міністра, Україна дотримується непохитної позиції «в тому, що ніхто не може бути позбавлений базових прав людини – доступу до безпечної питної води та життя».

Виступ міністра був зустрінутий бурхливими аплодисментами учасників заходу.

У коментарі Укрінформу Стрілець висловив переконання, що за шкоду, заподіяну довкіллю війною, нищення та забруднення природних ресурсів росія обов’язково буде притягнута до відповідальності. Цьому, зокрема, сприятиме співпраця правоохоронних органів України та представництва прокурора Міжнародного кримінального суду, яке буде відкрито в Києві.

Читайте також: Глава Міндовкілля розповів у ООН про шкоду, якої завдає екології російська війна

Як повідомляв Укрінформ, українська делегація на чолі з міністром довкілля та природних ресурсів узяла участь у роботі конференції, що проходила у Нью-Йорку з 22 до 24 березня.

Конференція з проблем води – перший такий захід ООН за останні півсотні років, покликаний спонукати країни працювати спільно над розв’язанням проблем водоспоживання та кліматичної кризи.

23 березня у будівлі Міжнародного кримінального суду (МКС) відбулося підписання угоди про відкриття field (польового – ред.) Офісу прокурора МКС в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-