Поліція Швеції не дала дозволу на чергове спалення Корану

Поліція Швеції не дала дозволу на чергове спалення Корану

Укрінформ
Шведські правоохоронці не дали дозволу на нову акцію спалення Корану перед посольством Туреччини, на проведення якої надійшов запит до поліції Стокгольма.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на SVT Nyheter

“Рішення про відмову цього разу приймається на підставі зміни картини загрози. Акція вважається такою, що може завдати серйозної шкоди національній безпеці”, - цитує видання слова речника поліції Стокгольма Ола Остерлінга.

Уточнюється, що заявник хотів провести акцію опівдні у четвер.

Видання також зазначає, що у вівторок колишній міністр закордонних справ Карл Більдт розкритикував поліцію Стокгольма і заявив, що вона не повинна була давати дозвіл попереднього разу з огляду на інтереси безпеки Швеції.

У поліції з такою критичною оцінкою не згодні. “Ми вважаємо, що зробили правильно, коли дали дозвіл Палудану, і ми вчинили вірно сьогодні. Ми повинні були враховувати ситуацію в обох випадках, а вона змінилася”, - пояснив Остерлінг.

Читайте також: Ердоган - Швеції: Поки дозволяєте палити Коран, забудьте про НАТО

У поліції додали, що цього разу по дозвіл звертався не Расмус Палудан, а "приватна особа, яка представляє культурну асоціацію".

Як повідомляв Укрінформ, Туреччина почала розслідування у звʼязку з тим, що лідер данської партії Stram Kurs Расмус Палудан спалив Коран перед посольством Туреччини у Стокгольмі 21 січня та біля мечеті у Копенгагені - 27-го. Окрім того, 24 січня лідер антиісламської організації Pegida Едвін Вагенсвельд розірвав Коран перед Палатою представників у Гаазі.

Туреччина зажадала від Швеції дотримання домовленостей Тристороннього меморандуму щодо вступу країн у НАТО, зокрема стосовно боротьби з тероризмом та закликала до розслідування. У результаті діалог Швеції з Туреччиною щодо вступу в НАТО призупинився.

Читайте також: Фінляндія переконує Туреччину схвалити спільну зі Швецією заявку на вступ до НАТО

30 січня міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що його країна не заперечує проти розширення НАТО, не має критичних проблем ані з Фінляндією, ані зі Швецією, однак наполягає на задоволенні своїх вимог.

Фото: Johan Nilsson/TT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-