Проєкт «Хочу жити» для готових здатися в полон росіян вже отримав 7,6 тисячі звернень

Проєкт «Хочу жити» для готових здатися в полон росіян вже отримав 7,6 тисячі звернень

Укрінформ
Проєкт "Хочу жити", який інформує російських військових про можливості скласти зброю та зберегти своє життя, отримав вже понад 7600 звернень.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявила заступниця постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Наталія Костенко під час засідання Форуму з безпекового співробітництва ОБСЄ.

Вона констатувала, що через значні втрати в живій силі та військовій техніці росія змушена провести чергову мобілізаційну кампанію. При цьому кремль продовжує залучати засуджених злочинців до служби у так званих "приватних військових компаніях". З метою примусу до співпраці для них "створюються нестерпні умови утримання" у колоніях.

"На тлі мобілізаційних зусиль росії не можна не відзначити факт дедалі більшої популярності українського державного проєкту під назвою "Хочу жити", покликаного допомогти військовослужбовцям російської та білоруської армій безпечно здатися в полон. За весь час його роботи, з 15 вересня 2022 року, від росіян та мешканців тимчасово окупованих територій України надійшло понад 7600 звернень про можливість здатися в полон", - заявила Костенко.

Читайте також: У проєкту «Хочу жити» з'явилися додаткові номери зв'язку – Генштаб

За її словами, лише за січень сайт проєкту відвідали 5,6 млн користувачів, з них 4,7 млн - з російської федерації.

"Поки російська пропаганда не перекрутила факти, хочу запевнити, що утримання військовополонених, які добровільно здалися в рамках проєкту, відбувається відповідно до положень Женевських конвенцій. За власним бажанням вони можуть потім повернутися додому в результаті обміну або попросити притулку", - повідомила українська дипломатка.

Вона додала, що доля тих російських військовослужбовців, які не скористалися пропозицією проекту "Хочу жити", відображається у щоденних зведеннях Генерального штабу ЗСУ: "Станом на сьогодні з початку вторгнення втрати росії оцінюються у 134 100 військовослужбовців".

Читайте також: ЗСУ за добу знищили 910 російських загарбників, літак та гелікоптер

Нагадаємо, “Хочу жити" - державний проєкт, покликаний допомогти військовослужбовцям з рф безпечно здатися в полон. Відповідну інформацію російські військові та їхні рідні можуть отримати на телефонній лінії за номерами +380 95 68 86 888; +380 93 68 86 888; +380 97 68 86 888, а також на сайті проєкту.

Фото: ГУР МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-