Нідерланди викликають посла рф для пояснень щодо ролі путіна у справі MH17

Нідерланди викликають посла рф для пояснень щодо ролі путіна у справі MH17

Укрінформ
Нідерланди викликають посла росії та вимагають пояснень у звʼязку з висновками Спільної слідчої групи стосовно розслідування збиття літака рейсу МН17.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS.

“Посла росії в Нідерландах викликали у звʼязку зі справою MH17. Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив у Палаті представників, що причиною цього стали висновки Спільної слідчої групи стосовно ролі президента росії путіна. Посол має надати з цього приводу пояснення”, - йдеться у повідомленні.

Тим часом партія D66 уже запропонувала вислати російського посла з країни.

Водночас, зауважує видання, Рютте воліє тримати відкритими лінії зв'язку з кремлем. А якщо Нідерланди вишлють посла, рф майже напевно вчинить аналогічно.

Читайте також: Справа МН17: слідчі знайшли ознаки, що путін схвалив надання тяжкого озброєння бойовикам «днр»

Як повідомляв Укрінформ, Спільна слідча група (JIT) з розслідування обставин збиття літака рейсу МН17 у липні 2014 року в небі над Донеччиною заявила про “вагомі ознаки того, що президент росії приймав рішення про постачання важкого озброєння бойовикам “днр”. У JIT також підкреслили, що літак рейсу МН17 було збито російським “Буком”.

На пресконференції 8 лютого журналістам представили аудіо файли, в яких росіяни говорять про те, що всі рішення про постачання ЗРК “Бук” на територію України приймає найвище керівництво, тобто путін. Також було оприлюднено аудіозапис розмови путіна та тодішнього ватажка “лнр” плотницького.

Читайте також: Справа МН17: слідчі знайшли ознаки, що путін схвалив надання тяжкого озброєння бойовикам «днр»

При цьому JIT повідомила, що попри багато нової інформації про осіб, причетних до збиття літака рейсу МН17, докази ще недостатньо конкретні для нових судових справ.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-