Міноборони роз’яснило порядок нарахування додаткових виплат військовим

Міноборони роз’яснило порядок нарахування додаткових виплат військовим

Укрінформ
Відповідно до рішення Кабміну, новим порядком установлено, що виконання завдань з вогневого ураження на лінії бойового зіткнення не є обов’язковою умовою для виплати додаткової винагороди в розмірі 100 тис. грн.

Про це йдеться у роз’ясненні, яке Міноборони, передає Укрінформ.

Відповідно до нового порядку, військовослужбовцям, які задіяні до виконання завдань на «нулі» (підвезення дизельного пального до танків, доставки продуктів харчування та води, евакуації особового складу та майна, облаштування вогневих позицій, забезпечення зв’язком) виплата додаткової винагороди здійснюється в розмірі 100 000 гривень пропорційно часу виконання цих завдань.

У разі виконання аналогічних завдань (згідно з бойовими наказами чи розпорядженнями) щодо забезпечення військових частин, які виконують завдання за призначенням не на «нулі», але в районах бойових дій, виплата такої винагороди здійснюється у розмірі 30 000 гривень (в розрахунку на місяць пропорційно часу виконання бойових (спеціальних) завдань).

Читайте також: Виплати військовим будуть залежати від місця проходження служби

«Виплата одноразової грошової допомоги сім’ям військовослужбовців, які загинули під час дії воєнного стану, здійснюється у разі загибелі під час виконання службових обов’язків та не залежить від місця загибелі: чи поблизу лінії бойового зіткнення чи в районах ведення бойових дій, чи поза районами ведення бойових дій», - ідеться в повідомленні.

Стосовно грошової винагороди для військових, які надають допомогу цивільним громадянам у населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення, Міноборони дало таке розʼяснення:

«Виплата додаткової винагороди у разі виконання бойових (спеціальних) завдань на лінії бойового зіткнення з противником на глибину виконання бойових (спеціальних) завдань військовою частиною (підрозділом, у тому числі зведеним) першого ешелону оборони або наступу (контрнаступу, контратаки) до батальйону включно здійснюватиметься — в розмірі 100 000 гривень, а у разі виконання бойових (спеціальних) завдань згідно з бойовими наказами (розпорядженнями), пов’язаними із всебічним забезпеченням діючих угруповань військ (сил) Сил оборони держави безпосередньо в районах ведення воєнних (бойових) дій здійснюється — у розмірі 30 000 гривень (в розрахунку на місяць пропорційно часу виконання бойових (спеціальних) завдань)».

Читайте також: Від 30 до 100 тисяч: у Міноборони роз'яснили, як зміняться зарплати і премії військових

Як повідомлялося, 1 лютого 2023 року набув чинності новий порядок виплат додаткової грошової винагороди військовослужбовцям Сил оборони України та співробітникам системи МВС. У постанові Кабінету Міністрів №168 від 28 лютого 2022 року зазначено: додаткову грошову винагороду в розмірі 30 тисяч та 100 тисяч гривень військовослужбовцям виплачуватимуть по-новому. Виплати залежатимуть від того, чи перебуває військовий в тилу - чи безпосередньо в зоні бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-