Останній ракетний удар рф по Україні був націлений на цивільну інфраструктуру - США

Останній ракетний удар рф по Україні був націлений на цивільну інфраструктуру - США

Укрінформ
Остання масована ракетна атака росіян по Україні була вочевидь націлена на об’єкти цивільної інфраструктури та мала на меті створити більше страждань для пересічних громадян.

Таку позицію озвучив у понеділок під час телефонного брифінгу координатор з питань стратегічних комунікацій Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Це ще один прояв жорстокості з продовженням ударів по явно цивільних цілях з тією метою, щоби насправді завдати людських страждань»,- зауважив представник Білого дому.

Він також зазначив, що, за попередніми оцінками, росія випустила кілька десятків ракет. І це, за його словами, стало зайвим нагадуванням про те, що путін не полишив своїх намірів «поставити на коліна» українців шляхом нищення критичної інфраструктури.

«Тож ми, звісно, продовжимо забезпечувати українців тим, що їм потрібно для захисту», - запевнив Кірбі.

Читайте також: США допоможуть Україні із захистом від атак рф і ремонтом об'єктів інфраструктури – посол Брінк

Він підкреслив, що американська сторона, зі свого боку, постійно спілкується з офіційним Києвом щодо потреб у сфері безпеки, а також щодо необхідного обладнання для відновлення енергетичної інфраструктури. За його словами, ці зусилля докладаються разом з європейськими та іншими партнерами.

Як повідомлялося, свідомі атаки по цивільних об’єктах під час бойових дій кваліфікуються як воєнні злочини та є предметом вивчення міжнародних трибуналів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-