Українська авіація протягом доби завдала по ворогу п'ять ударів

Українська авіація протягом доби завдала по ворогу п'ять ударів

Дані Генштабу
Укрінформ
Авіація Сил оборони України протягом поточної доби здійснила п'ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських загарбників.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 5 грудня.

Так, за даними Генштабу, протягом поточної доби російські війська завдали масованого ракетного удару по цивільній інфраструктурі на всій території України, тим самим порушивши норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни. Зокрема, під удар потрапили енергооб’єкти в Київській, Вінницькій й Одеській областях.

Водночас загарбники не припиняють обстрілювати позиції Сил оборони України та населені пункти вздовж лінії зіткнення. У Донецькій області ворог активно застосовує авіацію.

Повідомляється, що на Волинському та Поліському напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала, ознаки формування наступальних угруповань противника не виявлені. За інформацією Генштабу, з метою підтримання військ у готовності до застосування до 12 грудня продовжений термін перевірки бойової готовності збройних сил республіки білорусь.

Читайте також: Ймовірність участі білоруської армії у війні проти України залишається низькою - ISW

На Сіверському напрямку російські війська обстріляли з мінометів і ствольної артилерії населені пункти Бунякине, Олександрівка, Локня та Юнаківка Сумської області.

На Слобожанському напрямку загарбники продовжують утримувати свої війська в прикордонних районах Бєлгородської області (рф). Ворожих обстрілів з мінометів і ствольної артилерії зазнали райони Стрілечої, Красного, Мороховця, Бугруватки, Гатища, Бочкового, Малої Вовчої, Чугунівки, Бологівки та Дворічної Харківської області.

На Куп’янському й Лиманському напрямках війська російської федерації ведуть оборону. З танків, мінометів і ствольної артилерії ворог вдарив по районах Вишневого, Лимана Першого, Кислівки, Котлярівки, Табаївки і Крохмального Харківської області, Новоселівського і Стельмахівка Луганської області, а також Площанки, Червонопопівки, Тернів, Макіївки й Ведмежого Донецької області.

Читайте також: Розвідка - про вибухи в Енгельсі: за події на території рф відповідає уряд держави-агресора

Для ударів неподалік Кислівки, Новоселівського та Стельмахівки загарбники задіяли оперативно-тактичну й армійську авіацію.

На Бахмутському й Авдіїівському напрямках росіяни намагаються покращити тактичне положення, ведучи наступальні дії. Обстрілів з усього спектру ворожої артилерії зазнали 26 районів населених пунктів. Серед них — Андріївка, Верхньокам’янське, Берестове, Білогорівка, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Костянтинівка, Біла Гора, Дружба, Авдіївка, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.

По районах Спірного, Верхньокам’янського, Опитного, Водяного, Первомайського й Невельського загарбники завдали авіаційних ударів.

На Новопавлівському напрямку війська рф ведуть оборону. Ворожих обстрілів зазнали райони Богоявленки, Вугледара й Золотої Ниви Донецької області. Неподалік Вугледара росіяни завдали авіаудару.

На Запорізькому та Херсонському напрямках загарбники обороняються. Зафіксовані артилерійські обстріли районів понад 30 населених пунктів, розташованих поряд із лінією зіткнення. Зокрема, під ворожим вогнем перебували Времівка й Новопіль Донецької області, Гуляйпільске, Білогір’я, Малі Щербаки, Качкарівка, Милове, Тягинка й Токарівка Херсонської області, а також сам Херсон.

За даними Генштабу, підрозділи російських військ продовжують вчиняти протиправні дії стосовно цивільного населення на тимчасово захоплених й окупованих територіях України. Так, у місті Старобільськ Луганської області триває розквартирування мобілізованих військовослужбовців рф у приватних будинках.

Читайте також: Розвідка США: росія витрачає боєприпаси в Україні швидше, ніж може їх виробляти

У селищі Ольгине Каховського району Херсонської області загарбники продовжують вивозити запаси сільськогосподарської продукції місцевих агропідприємств на територію росії.

Встановлено, що почастішали випадки пограбувань приватних будинків у населених пунктах уздовж лівого берега річки Дніпро на тимчасово захопленій території Херсонської області.

У звʼязку зі значними втратами в підрозділах російських військ у Херсонській області відзначаються випадки дезертирства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-