Світ має посилити тиск на росію, щоб зупинити війну - Санду

Світ має посилити тиск на росію, щоб зупинити війну - Санду

Укрінформ
Президент Молдови Майя Санду засудила сьогоднішню ракетну атаку росії по Україні та закликала світову спільноту посилити тиск на росію, щоб зупинити війну.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Твіттер Санду.

«Ми рішуче засуджуємо атаки росії, що повторюються, на цивільне населення та об'єкти України, а також на критично важливу інфраструктуру. Міжнародне співтовариство має посилити тиск на росію, щоб зупинити війну. Тільки так ми зможемо покласти край стражданням та загибелі людей», — написала Санду.

Водночас вона не коментувала падіння ракети на території Молдови поряд з Бричанами.

У МЗС Молдови наголосили, що дипмісії в Україні уважно стежать за ситуацією в країні.

«Ці невиправдані дії призводять до драматичних наслідків в Україні, залишаючи людей без електрики, тепла та в деяких випадках води. Нагадуємо, що громадяни Молдови в Україні можуть звернутися до посольства в Києві чи консульства в Одесі за спеціалізованою консульською допомогою у будь-якій винятковій ситуації», - заявили в міністерстві.

Також у відомстві зазначили, що сьогоднішні атаки є черговим доказом неприйнятної агресії проти життєво важливих цивільних об'єктів України, від якої, зокрема, страждає і Молдова.

Читайте також: Прем'єрка Молдови прокоментувала падіння ракети на кордоні

Як повідомлялося, у понеділок, 5 грудня, росія завдала чергового масованого ракетного удару по Україні, зафіксовано кілька влучань в інфраструктурні об'єкти. Компанія Moldelectrica попередила про можливі вимкнення електрики. Неподалік Бричан співробітники Прикордонної поліції виявили ракету, що впала.

Фото: tv8.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-