У Маріуполі росіяни переміщають ППО та військову техніку на інші локації

У Маріуполі росіяни переміщають ППО та військову техніку на інші локації

Фото
Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військовими Маріуполі загарбники переміщають системи ППО та гусеничну військову техніку в інші місця по місту.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко та опублікував відповідні фотографії.

«Фіксуємо рух техніки. Локально… Після Маріупольської бавовни в ніч на суботу, окупанти виконують переміщення систем ППО (комплекси С300) та гусеничної техніки в інші місця. Частково з північних кордонів міста ближче до західно-південних. Мабуть, сподіваються сховати подалі від зони потенційного ураження. Маріупольский Спротив передав привітання та стисло «даремно», - написав Андрющенко.

Раніше він повідомляв, що в ніч з п’ятниці на суботу в проміжок з 2 до 3 годин до одного з місць базування ворожих ППО та техніки загарбників «завітала бавовна». Тоді, за інформацією Маріупольського Спротиву, було ураження щонайменше двох систем ППО С-300, двох колесних одиниць військової техніки та, ймовірно, живої сили.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Багатьом людям ніде жити, вони продовжують жити у підвалах пошкоджених будинків, деякі навіть живуть у наметах.

Читайте також: У Маріуполі зафіксували перевезення бетонних вогневих дотів у бік Запоріжжя

Маріуполь загарбники перетворюють на військово-логістичний хаб російської армії.

Жителі міста чинять спротив «владі» – поширюють наліпки та листівки з українською символікою. А на День Незалежності України, 24 серпня, рух опору підняв у тимчасово захопленому росіянами Маріуполі прапор України.

Фото: Петро Андрющенко / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-