У Варшаві за участю України відбувся благодійний різдвяний ярмарок

У Варшаві за участю України відбувся благодійний різдвяний ярмарок

Фото, відео
Укрінформ
У Варшаві відбувся 15-ий Міжнародний благодійний різдвяний ярмарок (SHOM), на якому був представлений український стенд.

Частину зібраних під час заходу коштів, який проводять посольства іноземних країн в РП, буде передано на підтримку України та утікачів від війни, передає Укрінформ.

У Варшаві відбувся 15-й Міжнародний благодійний різдвяний ярмарок (SHOM) / Фото: Юрій Банахевич, Укрінформ

У заході, який відбувся під патронатом дружини президента Польщі Агати Корнгаузер-Дуди, цьогоріч узяли участь понад 50 посольств.

Посол України в Польщі Василь Зварич підкреслив у коментарі агентству, що Україна в умовах агресії та російської війни завдяки й цьому стенду показує, що вона непереможна.

“Важливість цього ярмарку також полягає в тому, що кошти, зібрані в його межах, фактично вперше за всі роки подібних ярмарків підуть тим організаціям, які допомагають українцям, котрі тимчасово знайшли прихисток у Польщі”,- підкреслив дипломат.

Як зазначила третій секретар посольства Яна Кривобок, на національному стенді відвідувачі могли придбати багато різних продуктів з України або виготовлених українцями.

“Ми маємо каву, різну випічку, прикраси, одяг українських дизайнерів і вироби дітей з українських шкіл, які також хотіли зробити свій внесок у цей благодійний ярмарок”,- наголосила Кривобок.

Читайте також: У Берліні стартував традиційний різдвяний ярмарок

За її словами, перед організацією заходу було хвилювання, чи вдасться в умовах війни організувати повноцінний стенд. Однак на прохання посольства відгукнулося багато людей, і завдяки їхній підтримці вдалося гідно представити країну.

Український стенд під час благодійного ярмарку відвідала перша леді Польщі Агата Корнгаузер-Дуда.

Читайте також: В Українському культурному центрі в Парижі проведуть благодійний різдвяний ярмарок

У Польщі може перебувати до 1,3 млн утікачів від війни в Україні, які приїхали до РП після початку повномасштабного вторгнення росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-