ЄС продовжив на рік дію глобальних санкцій за порушення прав людини

ЄС продовжив на рік дію глобальних санкцій за порушення прав людини

Укрінформ
Рада ЄС вирішила продовжити ще на рік дію обмежувальних заходів проти осіб та установ, причетних до серйозних порушень прав людини в різних країнах світу.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена сьогодні на сайті Європейської Ради.

«Рада ЄС сьогодні продовжила санкції відповідно до Глобального режиму санкцій ЄС за порушення прав людини, проти осіб та установ, що несуть відповідальність за серйозні порушення прав людини по усьому світові, на наступний рік, до 8 грудня 2023 року. Це означає, що санкції будуть застосовуватися до всіх 17-ти осіб та 5 установ, що включені до санкційного списку», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, санкційний режим передбачає заморожування активів, заборону на подорожі, а також заборону для будь-яких громадян або установ ЄС надавати будь-які фінансові ресурси для осіб або установ, на яких поширюються санкції ЄС.

Серед осіб, що включені до санкційного переліку ЄС, «силова» верхівка рф - голова «фсін» рф Калашніков, голова ск рф Бастрикін, генпрокурор рф Краснов, командувач нацгвардії рф Золотов. Перелік містить імена ще п’яти росіян, три з яких належать до так званої «групи Вагнера», втім, сама ця група міститься серед установ, проти яких поширюються санкції ЄС.

Ці росіяни ділять санкційний список з подібними злісними порушниками прав людини з Китаю, Лівії, Південного Судану, Північної Кореї та Еритреї.

Читайте також: Лубінець провів зустріч із Незалежною комісією ООН з розслідування порушень в Україні

Як повідомлялося, глобальний режим санкцій ЄС за порушення прав людини був запроваджений в ЄС 7 грудня 2020 року.

Цей режим є європейським аналогом "Акту Магнітського", він не має географічних обмежень і стосуватиметься будь-яких осіб чи установ по всьому світу, якщо вони причетні до серйозних порушень прав людини, таких як геноцид, тортури, вбивства та зникнення людей, насильство, системні порушення прав людини на зібрання та асоціації. Їх перелік формуватиметься з ініціативи країн Євросоюзу, які представлятимуть обґрунтовані пропозиції на розгляд Ради ЄС, та переглядається кожного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-