У лікарні тимчасово окупованого Скадовська зупинили кисневу станцію, немає препаратів і продуктів

У лікарні тимчасово окупованого Скадовська зупинили кисневу станцію, немає препаратів і продуктів

Укрінформ
Скадовська лікарня, розташована на тимчасово загарбаній військовими рф території Херсонщини, не забезпечена ліками, робота кисневої станції зупинена, зовсім немає продуктів, щоб годувати пацієнтів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Телеграмі Скадовська міська рада.

«Ситуація в Скадовській міській лікарні очікувано складна. Відомо, що до лікарні неодноразово приїжджали комісії від окупаційної адміністрації та описували обладнання і майно закладу. Зрозуміло, що за аналогією з Херсоном при відступі армія мародерів буде намагатися вивезти медичне обладнання», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, лікарня не забезпечена ліками, робота кисневої станції зупинена. Зовсім немає продуктів, щоб пацієнти могли харчуватися. Натомість окупаційна влада продовжує шукати лікарів. Щотижня в окупаційних пабліках з'являються оголошення про відкриті вакансії для медиків.

Читайте також: Загарбники переводять шпиталь із Запорізької області у Маріуполь – Андрющенко

Наразі отримати кваліфіковану медичну допомогу у Скадовському районі неможливо, зазначається у повідомленні. У міськраді підкреслюють, що відповідальність за стан медицини на окупованій території лежить на окупаційній адміністрації та колаборантах.

Як повідомляв Укрінформ, за минулі дві доби поліція відкрила 28 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів російської армії на Херсонщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-