У Херсоні централізоване водопостачання відновлене на 70%

У Херсоні централізоване водопостачання відновлене на 70%

Укрінформ
У Херсоні на 70% відновлене централізоване водопостачання.

Про це в Телеграмі повідомив начальник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич, передає Укрінформ.

«На 70% відновлено централізоване водопостачання у Херсоні. Процес підключення абонентів триває», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для відновлення світла на Херсонщині працює 33 бригади – це 177 робітників та 63 одиниці техніки. Минулої доби бригади працювали на лініях, які живлять Високопілля, Велику Олександрівку, Першотравневе, Нововоронцовку та Херсон. Відновлене електропостачання в частині обласного центру, Білозерці та Комишанах.

Як інформують в ОВА, загалом оператори мобільного зв’язку відновили роботу 86 базових та 3 пересувних станцій на звільненій Херсонщині.

У Великій Олександрівці, Високопіллі, Новодмитрівці та Малій Олександрівці продовжується поетапне відновлення розподілу природного газу, виконання-ремонту пошкоджених ділянок мереж по населених пунктах та пуск газу наявним побутовим споживачам.

Тривають роботи із розчищення доріг на Херсонщині. Нині фахівцям вдалося розчистити 172 кілометри доріг державного значення та 265 кілометрів – місцевого. Також влаштовано під'їзну дорогу до переправи через Інгулець в Архангельському.

Вибухотехніки Нацполіції обстежили понад 1 гектар територій, вилучили 2 вибухонебезпечні предмети, знищили – 60. Піротехніки ДСНС обстежили майже 9 гектарів територій, вилучили та знешкодили 152 вибухонебезпечні предмети.

Для закладів охорони здоров'я Херсона надали генератори від ЄС. Три генератори потужністю 176 кВт передадуть у Херсонську дитячу обласну клінічну лікарню, Херсонську обласну інфекційну лікарню ім. Г. І. Горбачевського, обласну лікарню відновного лікування.

Читайте також: У Кропивницькому відновлюють водопостачання - першочергово запустять котельню

Також в ОВА інформують, що міжнародний комітет Червоного Хреста передав два генератори потужністю 10 кВт і 6 кВт. Вони забезпечуватимуть безперебійну роботу обласного бюро судово-медичної експертизи та Музиківської амбулаторії.

Протягом 2 днів проводився прийом лікарями-волонтерами українсько-ізраїльської волонтерської місії «ФРІДА» у Херсоні. За цей період лікарі надали понад 800 консультацій, оглянули понад 300 пацієнтів.

Як повідомлялося, у Херсоні тривають роботи з відновлення електропостачання - 85% міста має світло.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-