У Херсоні затримали колаборанта, який за вказівкою Сальдо вводив у місті «рублеву зону»

У Херсоні затримали колаборанта, який за вказівкою Сальдо вводив у місті «рублеву зону»

Фото
Укрінформ
У визволеному Херсоні в результаті стабілізаційних заходів Служба безпеки України затримала колаборанта, який за вказівкою гауляйтера Володимира Сальдо вводив у місті «рублеву зону».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

«Служба безпеки викрила ще одного "високопоставленого" пособника ворога в результаті стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні. Зловмисником виявився керівник колишньої філії підконтрольного рф «международного расчетного банка», який відкривав свої «відділення» в окупованих районах півдня України», — ідеться в повідомленні.

За даними СБУ, саме через згадану «фінустанову» Сальдо намагався облаштувати в Херсонській області понад 200 банківських «представництв» російської федерації. Таким чином загарбники планували здійснити примусове введення «рублевої зони» на захопленій території регіону й забезпечити додаткові надходження до бюджету рф.

Більша частина отриманих грошей мала йти на фінансування агресивної війни проти України.

Для реалізації проєкту агресор планував використати "досвід" створення розгалуженої мережі російського «расчетного банка» в захоплених районах Донецької й Луганської областей.

Так, слідством встановлено, що під час захоплення Херсона таке завдання виконував колишній працівник місцевого банку. На початку повномасштабного вторгнення він підтримав загарбників та добровільно погодився очолити одне з відділень російської фінустанови.

Своє «робоче місце» зловмисник облаштував в будівлі тимчасово захопленого українського державного банку. На запропонованій загарбниками «посаді» фігурант змушував місцевих підприємців переходити на комерційні розрахунки в російських рублях та відраховувати частину прибутків на користь загарбницької адміністрації.

Після визволення Херсона ворожий поплічник спробував «залягти на дно» в одній із міських лікарень. Співробітники СБУ встановили його місцезнаходження та затримали.

Фігуранту оголошена підозра за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу.

Читайте також: Загарбники «засіяли» Херсонщину мінами та снарядами — вже виявили понад 11 тисяч

Як повідомляв Укрінформ, у кінці листопада Державне бюро розслідувань затримало заступника міського голови Херсона з команди зрадника Сальдо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-