СБУ проводить безпекові заходи в монастирі та єпархії УПЦ МП на Полтавщині

СБУ проводить безпекові заходи в монастирі та єпархії УПЦ МП на Полтавщині

Фото
Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України проводять контррозвідувальні заходи на об’єктах Української православної церкви московського патріархату в Полтавській області, зокрема у Мгарському Спасо-Преображенському чоловічому монастирі Полтавської та Миргородської єпархії, а також в єпархіальному управлінні Кременчуцької й Лубенської єпархії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Заходи проводяться спільно з Національною поліцією в межах системної роботи СБУ з протидії підривній діяльності російських спецслужб. Метою їх, зокрема є унеможливлення використання релігійних громад як осередку "русского мира" й убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.

За безпосередньою участю представників церкви правоохоронці проводять огляд території та приміщень для виявлення осіб, імовірно причетних до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України, а також предметів, заборонених до обігу.

Читайте також: СБУ назвала осіб, які потрапили у «церковний список» санкцій РНБО

Наголошується, що всі дії відбуваються в межах чинного законодавства.

СБУ проводить безпекові заходи на об’єктах УПЦ (МП) у Полтавській області / Фото: Служба безпеки України

Як повідомлялося, СБУ проводить обшуки в єпархіях УПЦ МП в різних регіонах країни. У багатьох виявлені особи з громадянством рф, проросійська література та мільйони готівки.

Читайте також: Кремлівські методички і нацистська символіка: що знайшла СБУ в єпархіях УПЦ МП трьох областей

Зокрема на території Почаївської духовної семінарії й Івано-Франківської єпархії знайдена велика кількість антиукраїнських матеріалів, серед яких — пропагандистська література, що заперечує існування України.

На об’єктах УПЦ МП в Закарпатській, Рівненській та Житомирській областях виявлені пропагандистські методички кремля, вчення про сатанізм і нацистська символіка.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-