У росії повістки надсилатимуть через СМС, електронну пошту та соцмережі — розвідка

У росії повістки надсилатимуть через СМС, електронну пошту та соцмережі — розвідка

Укрінформ
У рф створюють єдину електронну базу даних військовозобов’язаних, що дозволить встановити тотальний контроль за особами, які не проживають за місцем реєстрації, та уможливить розсилання повісток у формі СМС, електронних листів та повідомлень із соціальних мереж.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони, передає Укрінформ.

«В рф створюють єдину електронну базу даних військовозобов’язаних. Для цього оцифровуються всі чинні документи військового обліку та наявні архіви військкоматів. Головна мета проєкту – створити автоматизовану систему обліку та контролю осіб, які підлягають мобілізації», - зазначаютьу розвідці.

За її даними, після завершення розробки системи її об’єднають з базами даних МВС (для контролю документів на виїзд за кордон), системи «Мігрант» (для обліку нерезидентів та тих, хто хоче змінити громадянство), ДІБДР (контроль власників та користувачів транспортних засобів), СНІЛЗ, роскадастру, росреєстру, ІПН і навіть клієнтські бази мобільних операторів.

У ГУР зазначають, що після введення в експлуатацію ця система забезпечить можливість тотального контролю за військовозобов’язаними, які не проживають за місцем реєстрації. Це гарантує отримання ними повісток навіть у разі неможливості фізичного контакту – у формі СМС-повідомлень, електронних листів, повідомлень із соціальних мереж. Після цього всі вони будуть зобов’язані з’явитися у вказані терміни до місць обліку.

Крім того, за даними розвідки, буде повністю закрито можливість для військовозобов’язаних залишити територію рф без спеціального дозволу. Також їм обмежать можливість користування державними послугами та сервісами. В разі необхідності особам, які підлягають мобілізації можуть заблокувати банківські рахунки, доступ до платіжних систем або навіть до пенсійних заощаджень. Роботодавців будуть інформувати про обов’язковість певних дій щодо тих, хто уникає мобілізації.

Система має запрацювати до початку лютого 2023 року, поінформували у ГУР.

Згідно з його даними, одночасно на тимчасово окупованих територіях України окупанти запроваджують військовий облік чоловіків від 17 до 65 років. Незалежно від їхньої згоди, всі вони за умовчанням оголошені «громадянами рф», які підлягають призову. Їм заборонено виїзд з місця проживання, окрім «евакуації» вглиб окупованих територій.

Читайте також: росіяни не випускають із захоплених територій Запорізької області чоловіків призовного віку

Як повідомляв Укрінформ, у першому кварталі 2023 року заплановано достроковий випуск курсантів з вищих військових навчальних закладів рф, а також тривають підготовчі заходи до проведення чергової хвилі мобілізації, запланованої на січень-лютий 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-