Товариство українців у Фінляндії стало асоційованим членом СКУ

Товариство українців у Фінляндії стало асоційованим членом СКУ

Укрінформ
Товариство українців у Фінляндії (ТУФ) набуло статусу асоційованого члена Світового конгресу українців (СКУ).

Як передає Укрінформ, про це ТУФ повідомило на своїй фейсбук-сторінці.

«Ми добре знаємо, що від заснування в 1997 р. Товариство українців у Фінляндії всебічно сприяє збереженню українських національних цінностей, історії та культури, послідовно веде активну працю в підтримці України та українського народу, зокрема з початком повномасштабного вторгнення російських військ на територію України, а також є голосом української громади на терені країни свого проживання», – зазначив у вітальному листі президент СКУ Павло Грод.

Читайте також: Фінляндія готова прийняти взимку ще понад 10 тисяч українців

Зауважується, що асоційовані члени мають неповноправне членство з дорадчим голосом на зібраннях СКУ різних рівнів. Після одного року асоційованого членства організація може стати повноправним членом СКУ.

Товариство українців у Фінляндії (Ukrainian Association in Finland) – громадська організація, заснована у Гельсінкі у 1997 році з метою об’єднання та представлення спільноти українців, які проживають у Фінляндії, підвищення обізнаності про Україну та її культурні традиції.

Світовий конгрес українців (Ukrainian World Congress) – неприбуткова організація, позапартійне об'єднання, міжнародна координаційна надбудова над українськими громадськими організаціями в діаспорі. СКУ об'єднує 20 млн українців у 133 країнах світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-