У Мінреінтеграції нагадали мешканцям Херсонщини, де взяти безкоштовні дрова на зиму

У Мінреінтеграції нагадали мешканцям Херсонщини, де взяти безкоштовні дрова на зиму

Укрінформ
Жителям Херсонщини та інших звільнених областей, яким треба утеплювати домівки за допомогою паливної деревини, варто звернутися до органів місцевого самоврядування або військових адміністрацій.

Про це йдеться на сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, передає Укрінформ.

"Для отримання безкоштовних дров громадянам необхідно звертатися до органів місцевого самоврядування або військових адміністрацій. У відповідній заявці слід вказати свої паспортні дані, контактну інформацію та місце проживання. У разі потреби місцева влада доставить деревину просто до вашого подвір’я”, - зазначили у відомстві.

Читайте також: Харківщина отримає додаткові ₴20 мільйонів на закупівлю дров

Для обігріву осель жителям деокупованих населених пунктів Херсонської області продовжують доставляти безоплатну паливну деревину. В межах урядової програми дрова цими днями отримували домогосподарства в Кочубеївській і Високопільській громадах. Крім того, на десять вулиць Високопілля вже подали природний газ.

Як повідомлялося, витрати на закупівлю та доставлення деревини обласним військовим адміністраціям компенсують шляхом перерозподілу субвенції з державного бюджету. Відповідну ініціативу Мінреінтеграції раніше підтримав уряд, видавши розпорядження про перерозподіл коштів і схваливши відповідні розрахунки.

Читайте також: Херсон залишився без світла внаслідок ворожого обстрілу

Змінами передбачено надання можливості обласним військовим адміністраціям Донецької, Запорізької, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Дніпропетровської та Чернігівської областей, території яких прилеглі до зони проведення воєнних (бойових) дій, забезпечити населення цих територій паливною деревиною на період опалювального сезону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-