Блінкен: Уряд США опрацьовує з Конгресом можливість визнання рф державою-терористом

Блінкен: Уряд США опрацьовує з Конгресом можливість визнання рф державою-терористом

Укрінформ
Адміністрація США працює з американським Конгресом над альтернативною формою законопроєкту, який дозволить визнати росію державою-терористом без критичних наслідків, які можуть виникнути внаслідок запровадження офіційного статусу SST.

Про це заявив у неділю держсекретар Ентоні Блінкен у інтерв’ю телеканалу CNN, передає Укрінформ.

«Ми зараз працюємо з Конгресом над законодавством, яке допоможе нам подолати деякі проблеми, пов’язані з використанням статусу «держави-спонсора тероризму» (статусу SST – ред.), що мало б певні непередбачувані наслідки», - зауважив глава американської дипломатії.

Читайте також: Сенатор Портман: Своїми діями росія заслуговує на визнання спонсором тероризму

Він також підкреслив, що адміністрація США не припиняє пошуку кроків і заходів, щоби посилити тиск на рф через агресію і злочини, які вона вчиняє в Україні.

«Що стосується санкцій, ми ввели безпрецедентні санкції проти рф, безпрецедентні обмеження з експортного контролю, і все це – в координації з десятками країн» - зауважив держсекретар США. 

Читайте також: Єврокомісія представила дев’ятий пакет санкцій проти росії - журналіст

Блінкен нагадав, що недавно повернувся з міністерської зустрічі в НАТО в Бухаресті. «Солідарність між партнерами по НАТО, партнерами G7 є дуже сильною та рішучою»,- зауважив глава Держдепартаменту США.

Читайте також: росія хоче переговорів, щоб зменшити тиск на кремль і підготувати новий наступ - ISW

Як повідомляв Укрінформ, 23 листопада Європейський парламент визнав росію державою-спонсором тероризму. Парламенти Латвії та Естонії раніше окремо оголосили про визнання рф спонсором тероризму. Крім того, Сенат Польщі визнав терористичним режимом російську владу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-