У колишньому Альфа-банку вже запустили процедуру націоналізації - Подоляк

У колишньому Альфа-банку вже запустили процедуру націоналізації - Подоляк

Укрінформ
Процедура націоналізації банку Sense (колишній Альфа-банк) вже запущена. Вона відрізнятиметься від процедури щодо ПриватБанку.

Про це сказав радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Альфа-банк пройшов ребрендинг. Сьогодні це вже Sense банк. Там вже йдуть процедури щодо націоналізації як такої. Націоналізація Альфа-банку виглядатиме не так, як ПриватБанку, тому що там набагато менше коло фізичних осіб, які мають вклади, тощо", - заявив Подоляк.

За його словами процедура націоналізації банку Sense відбувається відповідно до закону, тому немає панічних настроїв серед вкладників чи юридичних осіб, які дотичні до банку.

Читайте також: «Націоналізація» стратегічних підприємств: як прислужаться країні активи олігархів

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 26 жовтня підписав закон про виведення з ринку системно важливих банків в умовах воєнного стану, який дозволяє націоналізувати системно важливі банки за 1 гривню.

За даними Нацбанку України, на 1 березня 2022 року Альфа-банк за розміром загальних активів посідав 5-те місце (123,77 млрд грн) серед 69 банків, що діють у країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-