Оперативна ситуація в Запорізькій області

Оперативна ситуація в Запорізькій області

Укрінформ
5 грудня, 12:30 -  брифінг на тему: «Оперативна ситуація в Запорізькій області».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Олександр Старух - начальник Запорізької ОВА (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали: 

За осінь із захоплених територій Запорізької області виїхали понад 40 тис. осіб - ОВА

За три осінні місяці з тимчасово захоплених територій Запорізької області виїхала 41 тисяча осіб, із настанням морозів темпи евакуації трохи сповільнилися.

Про це начальник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух повідомив на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"Евакуація із Запорізької області відбувається постійно. За осінь 41 тисяча людей виїхали з тимчасово окупованих територій і ще майже 600 осіб - із зони ведення бойових дій безпосередньо. З області в цілому евакуація продовжується, щоденно виїжджає близько тисячі людей", - сказав очільник ОВА.

Він зазначив, що у громадах, які перебувають у зоні ведення бойових дій, лишилося від 5 до 10% населення.

"Тих людей, які залишилися, забезпечуємо продуктами і деревиною, щоб вони могли пережити ці складні часи", - додав Старух.

За його інформацією, з настанням холодів кількість охочих евакуюватися дещо зменшилася.

Як повідомлялося, за минулий тиждень на Запорізькому напрямку було знищено близько 20 військових баз російських загарбників.

На Запоріжжі порушено понад 200 кримінальних справ за фактами колаборації

У Запорізькій області порушено понад 200 кримінальних справ за фактами колаборації, вчиненої посадовими особами органів місцевого самоврядування, влади на місцях, нацполіції тощо.

Про це начальник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух повідомив на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"У Запорізькій області порушено понад 200 кримінальних справ за фактами колаборації безпосередньо посадовими особами органів місцевого самоврядування, виконавчої влади на місцях, нацполіції тощо. Всі ці справи розслідуються, а після звільнення територій проти цих людей буде вжито відповідних заходів. У цілому відслідковується понад 3 тисячі випадків, коли люди брали участь у так званих референдумах, різних опитуваннях та всіляких заходах і при цьому займали різні посади в органах самоуправління та інших органах влади", - сказав очільник ОВА.

Він зауважив, що прокуратура та СБУ працюють, уже кілька десятків справ зараз у суді, і було винесено низку рішень щодо певного кола осіб, колабораційна діяльність яких є цілком зрозумілою. Усе відстежується, але потрібно, щоби наші території звільнили Збройні сили, а тоді всіх заходів до таких людей можна буде вжити у повному обсязі, додав голова ОВА.

Як раніше повідомляв Укрінформ, за три осінні місяці з тимчасово захоплених територій Запорізької області виїхали 41 тисяча осіб.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-