Оперативна ситуація в Миколаєві

Оперативна ситуація в Миколаєві

Укрінформ
2 грудня, 12:00 - брифінг на тему: «Загальна ситуація в Миколаєві».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Олександр Сєнкевич - міський голова Миколаєва (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У Миколаєві 30 багатоквартирних і 70 приватних будинків не підлягають відновленню - міський голова

У Миколаєві 30 багатоквартирних та 70 приватних житлових будинків зруйновані вщент унаслідок ракетних обстрілів і відновленню не підлягають.

Про це повідомив міський голова Олександр Сєнкевич на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«У Миколаєві ракетними обстрілами зруйновано або пошкоджено 874 багатоквартирні та 1070 приватних житлових будинків. З них 30 багатоквартирних та 70 приватних зруйновано вщент і відновленню не підлягають. Людей, які залишилися без житла, розміщено в місцях тимчасового проживання, гуртожитках та дитсадках», - сказав Сєнкевич.

За його словами, наразі забезпечити цих людей окремим житлом немає змоги. На сьогодні немає процедури щодо купівлі та будівництва житла постраждалим.

«Ми фіксуємо руйнування, вносимо їх у спеціальну таблицю, і як тільки з'явиться можливість, будемо вирішувати ці питання», - наголосив міський голова.

За його словами, на сьогодні у місті відремонтовано приблизно половину з 244 пошкоджених дахів на житлових будинках, закрито ОСБ-плитами практично всі вікна, вибиті під час обстрілів.

Як повідомлялося, у Миколаєві зруйновано понад 40% об'єктів критичної та соціальної інфраструктури.

Оцінка пошкодження водогону Дніпро-Миколаїв можлива після повного відновлення електропостачання Херсона - Сєнкевич

Оцінити ступінь пошкодження водогону Дніпро-Миколаїв після останніх обстрілів буде змога тоді, коли Херсон повністю підключать до енергопостачання.

Про це повідомив міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Після визволення Херсона ми за два тижні майже відремонтували водогін Дніпро-Миколаїв. Але наприкінці листопада росіяни знову його обстріляли і зруйнували станцію водозабору. Оцінити ступінь її пошкодження буде змога лише тоді, коли Херсон повністю підключать до електрики, бо станція залежить від енергопостачання цього міста», - сказав він.

За словами Сєнкевича, зараз жителі Миколаєва продовжують користуватися технічною водою з Південного Бугу. Її солоність перевищує норму у 7 разів, але останніми днями, коли вітер у бік моря, цей показник трохи зменшився.

Як повідомлялося, 12 квітня загарбники пошкодили водогін Дніпро-Миколаїв на Херсонщині, Миколаїв залишився без централізованого водопостачання. Через місяць його відновили, але у кранах тече виключно технічна вода.

У Миколаєві від початку війни загинули 156 людей - мер

У Миколаєві під час війни загинули 156 мирних мешканців, серед них двоє дітей, важко поранено понад 700 людей.

Про це повідомив міський голова Олександр Сєнкевич на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ, передає кореспондент Укрінформу.

«Під час війни у Миколаєві загинуло 156 людей, у тому числі двоє дітей, та важко поранено понад 700. Але цих жертв було б значно більше, якби половина мешканців не покинула місто», - сказав Сєнкевич.

За його словами, до війни у місті проживало 476 тисяч людей, але під час бойових дій з Миколаєва виїхало приблизно 230-240 тисяч мешканців. Адже за 8 місяців Миколаїв не обстрілювали всього 45 діб, ззаначив вмер.

Як повідомлялося, у Миколаєві ракетними обстрілами зруйновано або пошкоджено 874 багатоквартирних та 1070 приватних житлових будинків, з них 30 багатоквартирних та 70 приватних відновленню не підлягають.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-