Громадяни рф, які незаконно переселилися в окупований Крим, мають виїхати - Данілов

Громадяни рф, які незаконно переселилися в окупований Крим, мають виїхати - Данілов

Укрінформ
Громадяни російської федерації, які в незаконний спосіб переїхали на територію України з 2014 року, в тому числі до Криму, мають повернутись "туди, звідки приїхали".

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов під час Київського безпекового форуму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відповідаючи на запитання про майбутнє росіян, які проживають на тимчасово окупованих територіях, Данілов сказав: «Їх переселяють, щоб ми мали певний клопіт... Є наші закони і Конституція. Я наголошую на тому, що якщо людина заїхала за нашими законами на цю територію, вона має право там жити. Якщо вона заїхала не за нашими законами, це проблема буде для тієї людини, а не для нас... Якщо ви там невідомо в який спосіб опинилися, тоді маєте повернутися туди, звідки приїхали».

Він зазначив, що йти на компроміси в цьому питанні не можна, адже така хибна практика в 30-ті роки минулого століття призвела до Другої світової війни.

Читайте також: Данілов: Будь-який компроміс в перемозі – це відтермінування наступних проблем

Водночас секретар РНБО висловив переконання, що за всі злочини на території України рівною мірою відповідають усі громадяни рф.

«Спільно з путіним відповідальність за все, що на сьогодні відбувається на наших територіях, має нести той народ, який постійно його обирає і не хоче жити в іншому, цивілізованому світі. Це має бути спільна відповідальність, і ті люди, які завезені на ту (окуповану) територію, нічим не відрізняються, у них така сама відповідальність. Вони знають, що живуть на вкраденій території», - заявив Данілов.

Читайте також: росія у нинішніх кордонах має припинити своє існування – Данілов

Як повідомлялося, з 2014 року росія завезла на тимчасово окуповану територію України, за різними оцінками, до 800 тисяч осіб. Найбільше їх проживає в окупованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-