Презентація проєкту  реабілітаційного хабу «Захисник» для важкопоранених військових

Презентація проєкту реабілітаційного хабу «Захисник» для важкопоранених військових

Укрінформ
2 грудня, 13:00 - презентація проєкту інноваційного реабілітаційного хабу «Захисник» для важкопоранених військових”.

Організатори: Благодійний артпроєкт «RANA UA»; Укрінформ.

Спікери: Ганна Максимчук — авторка проєкту, українська журналістка, піарниця; Інна Силантьєва - президент  Асоціації соціального розвитку через право; Юлія Островська — генеральна директорка телеканалу «ДОМ» та «FREEDOM»; Анатолій Криволап — український найвідоміший  та найуспішніший художник; Ольга Сумська — народна артистка України; Євген Хмара — український композитор, піаніст-віртуоз; Міла Нітіч — українська співачка; Ігор Савчук — ресторатор; Ірина Тарасова — професійний конфліктолог, психолог; Юлія Трипольська - піардиректор БФ «24.02 UKRAINE FOREVER», модератор; Заріна Нетовкіна - креативна директорка ZARINA; Iрина Коваленко -  директорка івентагенціі «Садиба мьюзік»; Сергій Конюшок - президент «Федерації стронгмену України», чемпіон світу; Оксана Полонець - українська дизайнерка.

Коротко. Спікери  проінформують про збір коштів для будівництва інноваційного реабілітаційного хабу «Захисник» для військових, які отримали важкі поранення, пов’язані з ампутацією кінцівок.

Авторка проєкту Ганна Максимчук зазначає, що в реабілітаційному хабі військові зможуть отримати медико-психологічну реабілітацію та адаптуватися до нових умов життя. На його території будуть розміщені: ферма, гончарна майстерня, спорткомплекс, ресторан, кінотеатр тощо.

До проєкту вже долучились відомі журналісти, художники, народні артисти України, композитори, лікарі, психологи.

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-влючення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: pressroomu@gmail.com

Акредитація триватиме до 12:30 2 грудня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

В Україні планують побудувати інноваційний хаб для реабілітації військових

В Україні планують побудувати інноваційний реабілітаційний хаб «Захисник» для тяжкопоранених військових, де окрім медичної та психологічної допомоги їм надаватимуть можливість працювати та опановувати нові професії.

Про це на пресконференції в Укрінформі повідомила автор проєкту журналістка Ганна Максимчук.

"Хаб буде інноваційним... Ми розуміємо, що 80% травм у військових пов'язані з ампутацією, і вони змушені будуть адаптуватися до соціального життя. Тому ми вирішили також з військовими зробити хаб, де вони зможуть працювати. Буде невеличка ферма, швацька і гончарна майстерні, ресторани", - сказала вона.

Максимчук додала, що за зароблені кошти військові зможуть допомогати собі та своїм родинам.

Реалізація проєкту займе рік, будівництво планується на території Макарівського району Київської області. Хаб буде повністю незалежним від енергетичної системи та водопостачання, а також на його території буде передбачено можливість сміттєпереробки.

Автор проєкту зауважила, що у хабі військові також отримуватимуть необхідну медичну та психологічну реабілітацію.

До його діяльності долучаться відомі українські митці, спортсмени, медійники, бізнесмени. Вони допомагатимуть зокрема, у зборах коштів.

У коментарі кореспондентові Укрінформу Максимчук розповіла, що загальна вартість проєкту становитиме до 7 мільйонів доларів, і 5 грудня стартує збір донатів.

"Сенс у тому, щоб кожен військовий, який зазнав ампутації, незалежно від рівня та стану здоров'я, отримав роботу і проходив реабілітацію не лише медичну та психологічну, а й зміг соціалізуватися через працю, прекваліфікуватися, опанувати нову професію. Щоб зміг реалізуватись після війни", - пояснила вона.

Про рішення телеканалів «ДОМ» та «FREEDOM» долучитись до медійної підтримки проєкту, зокрема з метою збору коштів, оголосила їхній генеральний директор Юлія Островська.

"Ми зможемо розповісти не тільки в Україні про це, а й на закордонну аудиторію..., донести до світу і до українців поза межами України. Ми підтримуємо і багато інших проєктів, але розуміємо, що це потрібна ініціатива, оскільки після перемоги важливо соціалізувати людей, які повертаються з фронту", - сказала Островська.

Народна артистка України Ольга Сумська також долучилась до проєкту та наголосила, що військові з ампутованими кінцівками мають велику жагу до життя і можуть дуже багато зробити для України, тож будівництво реабілітаційного хабу дуже важливе.

Відео: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-