Костін на зустрічі G7 у Берліні: воєнні злочини росії розслідують вже 18 держав

Костін на зустрічі G7 у Берліні: воєнні злочини росії розслідують вже 18 держав

Фото
Укрінформ
18 держав вже відкрили національні розслідування воєнних злочинів росії, це є міцним підґрунтям для побудови справжнього партнерства.

Як передає Укрінформ, про це заявив генеральний прокурор Андрій Костін під час зустрічі міністрів юстиції країн G7, повідомляє Офіс генерального прокурора у Телеграмі.

Зазначається, що Костін взяв участь в першій в історії зустрічі міністрів юстиції країн “Великої сімки”.

Зокрема, у вівторок в ході зустрічі у Берліні міністри юстиції країн “Великої сімки” обговорили координацію зусиль в розслідуванні воєнних злочинів, скоєних в Україні.

Міністр юстиції Німеччини Марко Бушманн зазначив, що світ об'єднався перед обличчям спільної загрози.

За словами Костіна, 18 держав вже відкрили національні розслідування воєнних злочинів росії. Від додав, що це є міцним підґрунтям для побудови справжнього партнерства.

“Берлін сьогодні — це “правовий Рамштайн”. Настав час для спільної та рішучої протидії агресору”, - заявив він.

Окрім того, Костін закликав країни “Великої сімки” сприяти створенню Спеціального трибуналу щодо злочину агресії.

“Ми повинні діяти саме зараз, коли маємо позитивні зрушення. Світ не буде в безпеці, поки агресора не буде зупинено, ізольовано та покарано”, - заявив він.

Читайте також: Спеціальний трибунал щодо росії міг би працювати за моделлю МКС - Костін

Костін також закликав партнерів підтримати українських правоохоронців. Кількість воєнних злочинів зростає з кожним днем, тривають атаки на об'єкти критичної інфраструктури.

“Прокурори виконують свої обов'язки навіть під ворожим вогнем, але нам потрібна допомога, щоб продовжувати цю роботу”, - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, у Берліні проходить зустріч міністрів юстиції країн G7. Від України участь у зустрічі беруть міністр юстиції Денис Малюська і генпрокурор Андрій Костін. Головною темою є розслідування скоєних в Україні росіянами воєнних злочинів і притягнення воєнних злочинців до відповідальності.

Фото: Офіс Генерального прокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-