Білоруську опозиціонерку Колесникову госпіталізували до реанімації

Білоруську опозиціонерку Колесникову госпіталізували до реанімації

Укрінформ
Члена Координаційної ради білоруської опозиції Марію Колесникову відправили до реанімації гомельської лікарні швидкої допомоги. Адвоката до неї не пускають.

Про це повідомляється у ТГ-каналі білоруського опозиціонера Віктора Бабарика.

«Марія (Колесникова – ред.) перебуває у лікарні швидкої допомоги у Гомелі у реанімаційному відділенні. Цю інформацію підтвердили адвокату у лікарні. Бригада швидкої доставила Марію 28 листопада, госпіталізували її до першого хірургічного відділення та перевели до реанімації», - йдеться у пості Бабаріко.

Зазначається, що адвоката 29 листопада втретє поспіль не допустили до Колесникової, пояснюючи це тим, що немає заяви від неї.

За словами Бабарика, раніше стало відомо про те, що Колесникова перебуває у штрафному ізоляторі. Але з якого числа та наскільки її туди помістили – невідомо.

«Захисник Колесникової Володимир Пильченко у скаргах на відмову у допуску до Марії до прокуратури та УДВП (Управління Департаменту виконання покарань — ред.) вказував про свої побоювання за стан її здоров'я. Жодної реакції на скарги та звернення від правоохоронних органів не було. Що ж, ось і результат цієї бездіяльності: Машу госпіталізовано», - резюмує білоруський діяч.

Читайте також: Тихановська: Без вільної України не буде вільної білорусі

Як повідомляв Укрінформ, 6 вересня 2021 року членів Координаційної ради білоруської опозиції Марію Колесникову та Максима Знака засудили до 11 та 10 років позбавлення волі відповідно. Їх визнали винними за трьома статтями КК РБ: ч. 3 ст. 361 (заклики до дій проти національної безпеки), ч. 1 ст. 357 (змова із метою захоплення державної влади неконституційним шляхом), ч. 1 ст. 361-1 (створення екстремістського формування та керівництво ним). На початку 2022 року повідомлялося, що Колесникову етапували до колонії у Гомелі.

Віктора Бабарика було засуджено до 14 років позбавлення волі 6 липня 2021 року.

У білорусі з серпня 2020 року відбувалися масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем було оголошено олександра лукашенка. Влада жорстоко придушила виступи, проти опозиції застосовуються репресії.

Більшість демократичних країн світу, зокрема Україна, не визнають легітимності режиму лукашенка.

У жовтні 2021 року Колесникова отримала премію з прав людини імені Вацлава Гавела, що присуджується ПАРЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-