Фундація Олени Зеленської в Лондоні розпочала збір коштів на відновлення лікарні в Ізюмі

Фундація Олени Зеленської в Лондоні розпочала збір коштів на відновлення лікарні в Ізюмі

Фото, відео
Укрінформ
Під час презентації Фундації Олени Зеленської у Лондоні розпочали благодійний збір коштів на відновлення Центральної міської лікарні Піщанської Богоматері в Ізюмі.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба глави держави.

Зазначається, що в Лондоні відбулася презентація Фундації Олени Зеленської, діяльність якої сфокусована на трьох напрямах: допомозі у відбудові українських лікарень і забезпеченні доступу кожної людини до медицини, відновленні навчального процесу та подоланні гуманітарних проблем.

“Нині ініціатива активно шукає іноземних партнерів, охочих долучитися до допомоги Україні, та залучає кошти”, - ідеться в повідомленні.

Як повідомляється, під час презентації Фундації дружина Президента України Олена Зеленська наголосила, що внесок Великої Британії у боротьбу України - неоціненний.

«Ви надзвичайно допомагаєте нам звільняти Україну від горя й страждань, триматися й перемагати», – звернулася вона до британців.

Дружина Президента додала, що російські війська обстріляли або знищили повністю понад 500 лікарень, зруйнували більше 300 закладів освіти, а понад 2400 - пошкодили. Зеленська наголосила, що зараз Україна на нічній мапі Європи – темна пляма, адже українці не мають світла, води, тепла та зв’язку.

Відео: телеграм-канал Олени Зеленської - https://t.me/FirstLadyOfUkraine/1945

Зазначається, що особливу увагу на презентації приділили подоланню проблем жителів звільнених від російських загарбників територій.

«Коли українські військові звільняли Херсонщину, люди зустрічали їх обіймами. Люди плакали від щастя й діставали українські прапори, які ховали під час окупації. З одного боку, це епізод, який, мабуть, найбільше надихає в цій війні. З іншого – це чергова гуманітарна катастрофа, медичний колапс та освітня прірва як результат російського вторгнення. Наша місія – принести жителям деокупованих територій у цей час розуміння, що з ними не лише український народ – весь світ, зокрема британський народ, також із ними», - сказала Зеленська.

Повідомляється, що під час заходу провели благодійний збір коштів на відновлення Центральної міської лікарні Піщанської Богоматері в Ізюмі, яка є найбільшою медустановою на Харківщині та опорною лікарнею.

За інформацією пресслужби глави держави, на аукціон, що відбувся за підтримки Christie’s, виставили чотири лоти, серед яких – картина 11-річного Максима Бровченка, уламок російської ракети, що влучила в київську телевежу третього березня, ілюстрація українського художника Сергія Майдукова. Найдорожчим лотом стало полотно британського митця Марка Квінна «Київська Мадонна» – за нього заплатили 100 тис. фунтів. Збір коштів триває.

У заході також взяли участь українці, які героїчно допомагають країні в боротьбі за свободу. Так, свої історії розповіли волонтерка Тата Кеплер, яка рятує тисячі людей, забезпечуючи медикаментами та предметами першої необхідності, Олександр Лисиця – дитячий онколог і трансплантолог, який продовжує працювати в Україні в умовах війни, та Людмила Тоцина – вчителька з Маріуполя, яка вистояла та мріє про повернення додому, щоб знову навчати дітей.

Читайте також: Зеленська закликає допомогти створити центри допомоги жертвам російського насильства

Як відомо, Фундація Олени Зеленської – благодійна організація, місія якої – відновити людський капітал України, щоб кожен громадянин почувався фізично й ментально здоровим, захищеним, міг реалізувати своє право на освіту та будувати майбутнє в рідній країні.

У центрі роботи Фундації – людина. Організація зосереджує свої зусилля на трьох основних напрямках: медицина, освіта й гуманітарна допомога. Так, Фундація працює над відновленням і матеріально-технічним забезпеченням медичних та освітніх закладів, повністю або частково зруйнованих під час війни; надає гуманітарну допомогу жителям звільнених територій, зокрема дитячим будинкам сімейного типу, внутрішньо переміщеним особам та людям з інвалідністю.

Фото: www.president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-