Уряд хоче закупити термінали Starlink для «пунктів незламності»

Уряд хоче закупити термінали Starlink для «пунктів незламності»

Укрінформ
Уряд веде перемовини щодо можливості закупити тисячі терміналів Starlink, якими планують, зокрема, забезпечити "пункти незламності".

Як передає Укрінформ, про це повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду.

"Минулого тижня за ініціативи Президента України по всій країні запрацювали «Пункти незламності». Майже тисячу з них відкрила Державна служба з надзвичайних ситуацій. У цих пунктах є світло, вода, тепло, зв’язок. Працюємо над тим, аби кожен такий пункт забезпечити Starlink. Наразі уряд веде перемовини про можливість купити нову велику партію із тисяч старлінків для України", - сказав Шмигаль.

Читайте також: Україна може звернутися до партнерів за допомогою в оплаті роботи Starlink – Резніков

Він також анонсував, що уряд затвердить необхідні документи, аби термінали Starlink завозилися в Україну без мита і ПДВ. Це здешевить їхню вартість і дозволить забезпечити їх для якнайбільшої кількості людей та організацій.

Шмигаль зауважив, що пункти обігріву також відкрив відповідальний бізнес: у магазинах, аптеках, відділеннях банків та автозаправних станціях. Місцева влада активно долучається до організацій таких місць обігріву.

Він додав, що серед ключових компонентів, щоб ситуація в енергетиці покращилася, - потужна протиповітряна оборона.

Читайте також: Мобільних операторів у Херсоні забезпечили терміналами Starlink і генераторами

"Стосовно ППО. За останній місяць є суттєвий прогрес. Насамперед завдяки постачанню сучасних західних систем. За лідерства Президента Володимира Зеленського ми постійно ведемо перемовини з нашими західними партнерами про збільшення цих поставок", - сказав глава уряду.

Як повідомляв Укрінформ, за даними ОП, станом на 24 листопада в Україні відкриті 4 362 пункти незламності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-