Львівська облрада вдруге звернулася до парламенту щодо заборони УПЦ (МП)

Львівська облрада вдруге звернулася до парламенту щодо заборони УПЦ (МП)

Укрінформ
Львівська обласна рада вдруге прийняла звернення до Верховної Ради України щодо заборони діяльності УПЦ (МП).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Львівська обласна рада.

«Депутати Львівської обласної ради сьогодні, 29 листопада, під час сесійного засідання прийняли рішення про необхідність заборони діяльності релігійних організацій (об’єднань) Української православної церкви (московського патріархату) на території Львівської області», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що депутати звернулися до Верховної Ради щодо внесення відповідних законодавчих змін з метою заборони діяльності релігійних організацій УПЦ (МП), керівний центр якої знаходиться в державі, яка здійснила військову агресію проти України та окупувала частину її території.

Обласна рада також рекомендує органам місцевого самоврядування Львівщини сприяти зміні підлеглості громад УПЦ (МП) в канонічних й організаційних питаннях шляхом організації та проведення загальних зборів релігійних громад і внесення відповідних змін та доповнень до статутів (положень) релігійних громад.

Окрім того, депутати вирішили звернутися до правоохоронних органів та Сил територіальної оборони ЗСУ щодо забезпечення збереження майна, культурних цінностей релігійних організацій, які вирішили перейти до інших конфесій.

Читайте також: Митрополит УПЦ МП, якого підозрюють у розпалюванні релігійної ворожнечі, потрапив до лікарні

Як повідомлялося, 14 червня Львівська обласна рада під час сесії ухвалила заяву щодо заборони діяльності Української православної церкви московського патріархату та закликала державні органи влади законодавчо заборонити її діяльність на території України.

Фото: lvivoblrada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-