Українським бійцям знадобилось би кілька тижнів, аби опанувати ЗРК Patriot — Ігнат

Українським бійцям знадобилось би кілька тижнів, аби опанувати ЗРК Patriot — Ігнат

Укрінформ
Передача Україні систем Patriot — це політичне питання, однак у разі їх поставок українські військові за кілька тижнів могли б їх опанувати.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" заявив речник повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, відповідаючи на питання, як швидко українські військові зможуть опанувати системи ППО Patriot.

“Ми маємо приклади опанування Iris та NASAMS. Знадобилося всього кілька тижнів, щоб наші військовослужбовці - доволі молоді люди, але обрані були найкращі, найпідготовленіші фахівці - за кілька тижнів опанували техніку. Техніка новітня, техніка доволі таки сучасна і автоматизована. Тому там людський фактор помилки зменшений до мінімуму. Думаю, проблем із цим (підготовкою з опануванням Patriot — ред.) не буде, треба лише техніка”, - зазначив Ігнат.

Він також пояснив, що дальність застосування однієї пускової установки Patriot становить 150 км. Тож чим більше систем передадуть ЗСУ, тим більшу лінію оборони буде перекрито.

Читайте також: Прем'єр Польщі знову закликав Німеччину передати Києву ЗРК Patriot

Як повідомлялося, минулого понеділка Німеччина запропонувала Польщі розмістити на польсько-українському кордоні системи протиракетної оборони Patriot після інциденту з падінням ракети на польській території. Польща, зі свого боку, запропонувала розгорнути ці комплекси з українського боку кордону.

Представниця уряду ФРН Крістіне Гоффманн заявила, що німецька сторона обговорює з союзниками ініціативу Польщі щодо передачі Україні систем ППО Patriot.

Читайте також: Кулеба - під час розмови з Блінкеном: Час ЗРК Patriot настав

29 листопада Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький укотре закликав надати Україні ЗРК Patriot, які Варшаві запропонував Берлін після інциденту у Пшеводуві, оскільки Київ їх потребує більше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-