Зеленський представив заявку Одеси на право приймати Всесвітню виставку-2030

Зеленський представив заявку Одеси на право приймати Всесвітню виставку-2030

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський представив заявку Одеси та України як кандидата на місце проведення Всесвітньої виставки у 2030 році.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомив у Телеграмі.

"Для мене честь – представляти українську кандидатуру на проведення Всесвітньої виставки 2030 року. Представляти Одесу – а отже, і весь Чорноморський регіон", - заявив Президент.

Фото: ОПУ

За його словами, у 2030 році, коли українська відбудова вже продемонструє значну частину із запланованих результатів, "саме в Україні можна буде побачити, на що здатне людство, коли всі народи – співпрацюють заради миру і безпеки, заради розвитку і зручнішого майбутнього для всіх людей".

"А в цьому, до речі, і є фундаментальний сенс Всесвітніх виставок. Тож реальність нашої країни і дух Всесвітніх виставок максимально збігатимуться. Саме в Україні, саме у 2030 році", - наголосив Зеленський.

Він додав, що коли у 2030 році гості відвідають Україну й Одесу, то зможуть відчути силу, свободу і культуру не просто однієї країни і одного міста.

"Ви відчуєте потенціал усього людства. Ось чому 2030 рік. Ось чому Одеса, Україна і Чорне море. Ось чому Всесвітня виставка", - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Одеський припортовий завод долучився до «зернової угоди»

Як повідомляв Укрінформ, Всесвітня виставка EXPO (Експо) проводиться вже 170 років. Відбувається раз на п’ять років. Україна подала заявку Міжнародному бюро виставок (МБВ) на проведення EXPO-2030 в Одесі 15 жовтня 2021 року. Постановою Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2022 року №947 утворений Координаційний комітет, який за посадою очолює перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки.

Разом з Одесою за право приймати ЕКСПО-2030 змагаються Рим (Італія), Ер-Ріяд (Саудівська Аравія), та Пусан (Республіка Корея).

Завдяки урядовій та дипломатичній роботі України, росія, яка теж претендувала на проведення виставки, відкликала заявку.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-