Резніков обговорив із словенським колегою реалізацію двосторонніх проєктів в оборонній сфері

Резніков обговорив із словенським колегою реалізацію двосторонніх проєктів в оборонній сфері

Укрінформ
Міністр оборони України Олексій Резніков під час зустрічі з міністром оборони Республіки Словенія Мар’яном Шарецем обговорив реалізацію двосторонніх проєктів в оборонній сфері.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони.

Резніков подякував словенському народу та уряду за надану матеріально-технічну допомогу та наголосив на пріоритетних потребах Збройних сил України для відсічі збройної агресії росії.

«Ціную участь Республіки Словенія у зустрічах Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн». Військово-технічна допомога Республіки Словенія в потрібний момент стала реальним посиленням ЗСУ на полі бою», - заявив Резніков.

Також він подякував за політичну підтримку та навчання українських військових.

«Це доводить, що Республіка Словенія є добрим другом і одним з найближчих прихильників України. Щодо наших перспектив можу сказати, що це будуть важливі речі для оборони України від окупантів», – наголосив глава Міноборони.

Також очільники оборонних відомств України та Словенії обговорили нагальні напрями співпраці, які стосувалися можливостей післявоєнної відбудови України, започаткування програми психологічної реабілітації українських військовослужбовців, а також лікування поранених захисників і захисниць у медичних та реабілітаційних закладах Республіки Словенія.

Шарець зауважив, що Словенія прислухатиметься до всіх потреб України, та запевнив у непохитній підтримці українського народу у війні з російським агресором. Він наголосив, що Україна може розраховувати на подальшу допомогу, співпрацю у багатьох сферах, у тому числі в питаннях євроатлантичної інтеграції.

За його словами, «з початку війни Республіка Словенія надає Україні гуманітарну і військову допомогу, обладнання для розмінування, допомагає біженцям, здійснює підготовку українських військовослужбовців за участі своїх інструкторів».

«Наші переговори спрямовані на майбутнє. Будемо допомагати пораненим воїнам. Ми зацікавлені брати участь у проєктах із післявоєнної розбудови і відновлення України. Україна – це європейська країна! Ми захоплюємося героїзмом ваших захисників, які боронять сьогодні усю Європу. Ми не залишимо українців і будемо поруч з вами у цей важкий час», – наголосив Шарець.

Представники словенської делегації відвідали постраждалі від путінської армії міста Київщини, оглянули на Михайлівській площі у столиці знищені російські танки і бронетехніку та вшанували пам’ять полеглих українських воїнів.

Також у заході взяли участь заступник міністра оборони Олександр Поліщук, заступник головнокомандувача ЗСУ генерал-лейтенант Євген Мойсюк, начальник Генштабу Збройних сил Словенії генерал-майор Роберт Главаш, державний секретар Міноборони Словенії Дамір Крнцец і посол Словенії в Україні Томаш Менцін.

Читайте також: Ще одна французька РСЗВ вже в Україні – Резніков

Як повідомляв Укрінформ, 26 листопада міністр оборони Олексій Резніков провів телеконференцію з естонським колегою Ханно Певкуром і подякував Естонії за підтримку України.

Фото: Міноброни

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-