В Україні пошкоджені 592 об’єкти теплопостачання

В Україні пошкоджені 592 об’єкти теплопостачання

Укрінформ
В Україні внаслідок ракетних ударів окупантів по енергетичній інфраструктурі пошкоджено 592 об’єкти теплопостачання, з яких уже відновлено 316.

Як передає Укрінформ, про це заступниця міністра розвитку громад та територій Наталія Хоцянівська сказала на.засіданні Штабу з підготовки об’єктів ЖКГ та ПЕК до осінньо-зимового періоду, повідомляє пресслужба Мінрегіону.

“В Україні пошкоджено 592 об’єкти теплопостачання, а саме: 444 котельні, 13 ТЕЦ, 7 ТЕС та 128 центральних теплових пунктів. Завдяки скоординованим діям на сьогодні вже відновлено 316 таких об’єктів”, — зазначила чиновниця.

Наталія Хоцянівська поінформувала про стан підключення до опалення житлового фонду та об’єктів соціально-культурного призначення.

Читайте також: Для відновлення енергосистеми України потрібні трансформатори і системи ППО – Кулеба

За оперативною інформацією з областей, загалом в Україні працює близько 99,7% котелень та підключено до опалення майже 100% житлових будинків, шкіл, дитячих садків та закладів охорони здоров’я. Залишаються не підключеними до опалення 225 житлових будинків із майже 72,4 тис. (без урахування Луганської та Херсонської областей).

Читайте також: Молдова спростувала звинувачення газпрому в «осіданні» газу в Україні

Як повідомлялося, нещодавно Кабмін ухвалив рішення щодо надання 12,7 млрд грн НАК «Нафтогаз України» для закупівлі газу. Україна накопичила 14,6 млрд кубометрів газу, на складах ТЕС і ТЕЦ - 1,5 млн тонн вугілля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-