Українці в ОАЕ вшанували річницю Голодомору

Українці в ОАЕ вшанували річницю Голодомору

Фото
Укрінформ
Українська громада разом з представниками Посольства в Об’єднаних Арабських Еміратах долучилися до загальнонаціонально-міжнародної акції «Запали свічку» у рамках вшанування пам’яті жертв Голодомору в Україні.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в ОАЕ.

Під час богослужіння присутні вшанували мільйонні жертви геноциду, вчиненого сталінським режимом.

Посол України в ОАЕ Дмитро Сенік у своєму слові наголосив, що як і 90 років назад метою росії залишається знищення української ідентичності та української нації. Для цього москва знову вдається до геноциду. Якщо 90 років назад це був голод, то сьогодні це холод, депортації, систематичне створення умов, які загрожують життю мільйонів українців.

Божественна Літургія та Панахида з запаленням свічок памʼяті була відслужена також в Дубаї при церкві св. Марії за участю представників Консульства України.

Також перша божественна літургія та поминання пам’яті жертв Голодомору 1932-33 рр. в Україні відбулися в Еміраті Рас аль Хейма.

Крім того, як пише видання «Емірати Сьогодні», учні Української школи «Софія» у Дубаї разом із учителями та батьками під мелодію Мирослава Скорика запалили свічечки пам’яті в горах ОАЕ та вшанували хвилиною мовчання усіх, хто загинув невинною смертю під час штучного голоду, спланованого та втіленого сталінським режимом у 1932-1933 роках.

Фото: Інна Мелешко
Фото: Інна Мелешко

Зауважується, що учительки школи «Софія» знають, як говорити з дітьми про Голодомор, щоб не травмувати їх, а відповідно до віку давати ту інформацію, яку діти можуть самостійно осмислити.

Інна Мелешко почитала з молодшими дітьми казку «Колосок», щоб виховувати в дітей шанобливе ставлення до хліба й до людської праці.

Фото: Оксана Федулова
Фото: Оксана Федулова

Олеся Елві прочитала й обговорила зі старшими дітьми оповідання Зоряни Живки про Голодомор «Ангел на ймення Грушка».

В Українській школі «Дивосвіт» в Абу-Дабі учням також розповіли про трагедію Голодомору.

Фото: фейсбук-сторінка школи
Фото: фейсбук-сторінка школи "Дивосвіт"

Від учительки історії Марії Макар діти дізналися, що українці в ХХ сторіччі пережили три голодомори: 1921-1923, 1932-1933 і голод 1946-1947 років, і що створення штучного голоду стало помстою за прагнення українців будувати свою сильну й незалежну державу.

Як повідомляв Укрінформ, Україна закликає світ визнати організований тоталітарним комуністичним режимом сталіна Голодомор 1932-1933 років геноцидом Українського народу. На сьогодні це зробили  22 держави.

Фото: Embassy of Ukraine in the UAE, Українська Греко-Католицька Церква в ОАЕ, «Емірати Сьогодні»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-